Πενταήμερη γιορτή με άρωμα κίτρου στον Μυλοπόταμο

Πολιτισμός
Πενταήμερη γιορτή με άρωμα κίτρου στον Μυλοπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Δευτέρα,15 Αυγ 2022, 21:00
Στον Μυλοπόταμο
Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας στο Γαράζο η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου - Από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου - Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο πάρτι στην πανέμορφη πλατεία του χωριού με τους μοναδικούς «Ονιράμα», σε μια μοναδική συναυλία με πολύ κέφι

Λιχουδιές με βάση το κίτρο, μουσική, χορός και θεατρικές παραστάσεις περιμένουν τους τυχερούς που θα επισκεφτούν το διάστημα από 15 έως 19 Αυγούστου το Γαράζο Μυλοποτάμου. Εκεί όπου, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, επιστρέφει για 32η φορά η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου.

Το παλαιότερο πολιτιστικό φεστιβάλ του Ρεθύμνου επιστρέφει με οργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου και τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Οργανισμού Πολιτισμού-Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος».

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, που έχει την τιμή να ανεβάζει για πρώτη φορά το ολοκαίνουριο έργο της θεατρικής συγγραφέως Μαρίας Κίτρα με τίτλο «Της μάνας σου... η σύνταξη».

Για ακόμα μια φορά διάσημοι σεφ της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της γιορτής για να συνεχίσουν τη μοναδική γαστρονομική παράδοση του Γαράζου στη χρήση του κίτρου. Ο Γιάννης Λουκάκος, ο Μιχάλης Χάσικος και ο Χάρης Νικολούζος βάζουν τη δική σφραγίδα με ολοκαίνουργιες συνταγές με κίτρο.

Πάρτι με τους «Ονιράμα»

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο πάρτι στην πανέμορφη πλατεία του χωριού με τους μοναδικούς «Ονιράμα», σε μια μοναδική συναυλία με πολύ κέφι!

Και βέβαια η κρητική παράδοση έχει και φέτος την τιμητική της. Ο μουσικοχορευτικός σύλλογος «Τ’ Αόρι», ο δημοφιλής Θανάσης Μαυρόκωστας, ο Λαογραφικός Όμιλος «Νικηφόρος Φωκάς» και ο αγαπημένος λυράρης της νεολαίας Νίκος Καρκάνης με το συγκρότημά του λαμπρύνουν τη φετινή Γιορτή Κίτρου, που για ακόμα μια φορά έρχεται να δικαιώσει τη φήμη της στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Αυγούστου: Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου ανεβάζει το έργο της Μαρίας Κίτρα «Της μάνας σου... η σύνταξη» σε σκηνοθεσία Καλλιόπης Τσιμπισκάκη. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί βραδιά γαστρονομίας με βάση το κίτρο, με τη συμμετοχή των σεφ Γιάννη Λουκάκου, Μιχάλη Χάσικου και Χάρη Νικολούζου. Θα ακολουθήσει στις 10 το βράδυ συναυλία με τους «Ονιράμα».

Πέμπτη 18 Αυγούστου: Στις 9 το βράδυ θα λάβει χώρα η μουσικοχορευτική παράσταση «Χορεύοντας με την Ιστορία» με τον χορευτικό Σύλλογο «Τ’ Αόρι» Αξού. Παίζει ο Θανάσης Μαυρόκωστας με το συγκρότημά του, ενώ αφηγείται ο ηθοποιός Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης.

Παρασκευή 19 Αυγούστου: Στις το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κρητική παραδοσιακή χοροεσπερίδα με τον Νίκο Καρκάνη και το συγκρότημά του. Συμμετέχει ο Λαογραφικός Όμιλος Κρήτης «Νικηφόρος Φωκάς».

Εκθέσεις

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα λάβουν επίσης χώρα οι εξής εκθέσεις:

- Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των Γυμνασίων Γαράζου και Πανόρμου.

- Περιοδική έκθεση προβολής φυσικών και πολιτισμικών στοιχείων Γεωπάρκου Ψηλορείτη.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο «Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μαρκάκης» και θα λειτουργούν καθημερινά, εκτός Πέμπτης, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News