Το Σάββατο ξεκινούν τα «ΚΔ’ Δικταία 2022» στο Οροπέδιο Λασιθίου

Πολιτισμός
Το Σάββατο ξεκινούν τα «ΚΔ’ Δικταία 2022» στο Οροπέδιο Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,13 Αυγ 2022, 20:30
Στο θεατράκι του Παπαδάκειου Δημοτικού Σχολείου Ψυχρού στο Οροπέδιο Λασιθίου
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Στο επιβλητικό θεατράκι του Παπαδάκειου Δημοτικού Σχολείου Ψυχρού στο Οροπέδιο Λασιθίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος από τις 13 έως τις 21 Αυγούστου τα «ΚΔ’ Δικταία 2022», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «Ο Ξένιος Ζευς», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Τις εκδηλώσεις παρουσιάζει η Αναστασία Μπιτζιλέου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 13 Αυγούστου: Στις 8:30 το βράδυ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «Ο Ξένιος Ζευς» τιμά τον συγγραφέα Νίκο Χρυσό για την προσφορά του στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Ο Αντώνης Καρτσάκης, διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σχολιάζει το τελευταίο του έργο με τίτλο «Καινούργια μέρα», εκδόσεις «Καστανιώτη». Στις 9 το βράδυ θα λάβει χώρα η μουσικοθεατρική παράσταση «Αϊβαλί». Ένα μονοήμερο ταξίδι από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί. Κι εκεί, ανάμεσα στις δύο ακτές, μεσοπέλαγα, ένα ταξίδι στον χρόνο. Στη ματωμένη ιστορία. Σε όσα χωρίζουν τους ανθρώπους του μικρού μπουγαζιού. Σε όσα ενώνουν τους λαούς όλης της γης. Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο graphicnovel του SOLOUP. Το εμψυχώνουν 17 ηθοποιοί, ενώ 10 μουσικοί το εμπλουτίζουν με πρωτότυπα τραγούδια και στίχους. Η ενορχήστρωση και η σύνθεση είναι του Γιώργου Φουρναράκη, ενώ η σκηνοθεσία του Νάσου Ζαγκότη. Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας.

Κυριακή 14 Αυγούστου: Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη με τους: Ξανθούλα Πορφυράκη και Παναγιώτη Χουλιάρα (τραγούδι), Γιώργο Κοντογιάννη –«Κρης» (μπουζούκι), Γιώργο Σταυράκη (κιθάρα), Μανόλη Κανακάκη (πιάνο), και Νίκο Τζώρτζη (επιμέλεια-αφήγηση κειμένων).

Δευτέρα 15 Αυγούστου: Παραδοσιακό κρητικό γλέντι με τους Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), λαούτο-τραγούδι, Ιάκωβο Πατεράκη, λύρα-τραγούδι, και Αλέκο Φανουράκη, λαούτο-τραγούδι.

Οι παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παπαδάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχρού.

Κυριακή 21 Αυγούστου: Θα πραγματοποιηθούν οι 41οι Δικταίοι Αγώνες - ZEUSRUN 2021 και ο 28ος Γύρος Οροπεδίου 24,5 Km και 6 Km. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «Ο Ξένιος Ζευς» και Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων.

Στη σελίδα του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης βρίσκεται η ηλεκτρονική διεύθυνση για τις ηλεκτρονικές εγγραφές.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο Όμιλος της «ΚΡΗΤΗ TV».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News