Γιορτή στη «Γη του Μυλοποτάμου» - Η παράδοση συνάντησε μουσική, θέατρο και γεύση

Κρήτη
Γιορτή στη «Γη του Μυλοποτάμου» - Η παράδοση συνάντησε μουσική, θέατρο και γεύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως η Ευρυδίκη, ο Μύρων Στρατής αλλά και η μοναδική Γλυκερία, ξεσήκωσαν το κοινό δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στο φεστιβάλ

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε το τριήμερο που μας πέρασε στη «Γη του Μυλοποτάμου»... Εκεί όπου η παράδοση συνάντησε το τραγούδι, τη μουσική, το θέατρο, τη γεύση! Πλήθος κόσμου επί τρεις μέρες κατέκλυσε το Πέραμα, την “καρδιά” του φεστιβάλ, επισκέφτηκε τα περίπτερα των τοπικών επιχειρήσεων, γνώρισε τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η γη του Μυλοποτάμου και διασκέδασε με την ψυχή του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δουν πώς προετοιμάζεται ένα μικρό καμίνι με ξύλα από τους τεχνίτες - από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάς - που μπορούν και μεταμορφώνουν τα ξύλα σε κάρβουνα... με τον παραδοσιακό τρόπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια! Έμαθαν τα πάντα για τα μυστικά του μελιού από τον μελισσοκόμο Μανόλη Σφακιανάκη. Γεύτηκαν παγωτό από χαρούπι με τη βοήθεια της σεφ Χριστίνας Μάλλιου, παρακολούθησαν επίδειξη κατασκευής κεραμικών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαργαριτών, ενώ συμμετείχαν στο εργαστήριο ξερολιθιάς «Πέτρα και υπομονή» από την ΚΟΙΝΣΕΠ Ρόδακας των Μαργαριτών.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες

Την ίδια ώρα, γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως η Ευρυδίκη, ο Μύρων Στρατής αλλά και η μοναδική Γλυκερία, ξεσήκωσαν το κοινό δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στο φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ «Γη Μυλοποτάμου» έκλεισε με διαδραστική εκδήλωση με θέμα τη μουσικοχορευτική παράδοση του Μυλοποτάμου από τον χορευτικό σύλλογο «Τ’ αόρι», του Στέλιου Πατελάρου, με τη συνοδεία του Μανόλη Σκουτέλη. Υπενθυμίζεται πως χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων ήταν ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News