Οι «Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες» περιοδεύουν στην Κρήτη

Πολιτισμός
Οι «Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες» περιοδεύουν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,05 Αυγ 2022, 21:00
Στις Γκαγκάλες
Από τη θεατρική ομάδα του Πύργου

Την παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» παρουσιάζει σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου η θεατρική ομάδα Πύργου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν:

  • Σήμερα Παρασκευή στις Γκαγκάλες, στις 9 το βράδυ,
  • Αύριο Σάββατο στην Πυργού, στις 9 το βράδυ και
  • Στις 20 Αυγούστου στο Τυμπάκι, στις 9 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο ράφτης Στέλιος Κοντογιώργης και ο αγρότης Θωμάς Μακρυκώστας είναι δύο φιλήσυχοι άνθρωποι, οι οποίοι κατάγονται από το ίδιο χωριό της Πελοποννήσου, όμως δε γνωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο οι οικογένειές τους διατηρούν μια αιματηρή βεντέτα που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια. Ο Στέλιος και ο Θωμάς είναι τα τελευταία αρσενικά μέλη από κάθε οικογένεια.

Με αφορμή το πρόσφατο φονικό που διαπράχθηκε στο χωριό, στο οποίο σκοτώθηκε ένα μέλος από την κάθε οικογένεια, ο Θανάσης, θείος του Στέλιου, φεύγει από το χωριό και τον επισκέπτεται στο ραφείο του στην Αθήνα για να τον παροτρύνει επίμονα να βρει και να σκοτώσει τον Θωμά, για να πάρει πίσω το αίμα του συγγενή του. Μάλιστα τον προειδοποιεί πως, αν δεν το κάνει, θα τον προλάβει ο αντίπαλός του και θα τον σκοτώσει εκείνος πρώτος. Την ίδια ώρα, ο Θωμάς, που έχει ανέβει στην Αθήνα συμπωματικά για δουλειές, δέχεται επίσκεψη από τη θεία του την Παρασκευή, η οποία του ζητά να κάνει το ίδιο στον Στέλιο, και μάλιστα τον προμηθεύει με τα απαραίτητα όπλα.

Παρ’ όλα αυτά, ούτε ο Στέλιος ούτε ο Θωμάς είναι διατεθειμένοι να διαπράξουν φόνο. Εξάλλου, και οι δύο τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι κάποιος άγνωστος τούς ψάχνει για να τους δολοφονήσει χωρίς προφανή λόγο. Έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν τις δουλειές τους και να κρυφτούν σε κάποιο απόμερο ξενοδοχείο. Η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι δυο τους, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ταυτότητα του άλλου, να συγκατοικήσουν σε ένα δωμάτιο, προσπαθώντας να προστατευτούν από τον υποτιθέμενο εχθρό, αλληλοεκδηλώνοντας ταυτοχρόνως τις απόψεις τους ότι δε συμφωνούν με τη συνέχεια της βεντέτας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναπτύσσουν αμοιβαία συμπάθεια και όταν τελικά, μετά από σειρά ευτράπελων γεγονότων, αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους, αγκαλιάζονται και δίνουν τέλος στη βεντέτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News