«Οι λίρες» κάνουν περιοδεία στην Κρήτη

Πολιτισμός
«Οι λίρες» κάνουν περιοδεία στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Πέμπτη,04 Αυγ 2022, 21:00
Στο Μεσοχώρι
Το έργο είναι διανθισμένο με υπέροχη παραδοσιακή κρητική μουσική

Την κρητική κωμική ηθογραφία της Δημούλας Σαλούστρου «Οι λίρες» παρουσιάζει, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Θέατρο Κρήτης. Παραστάσεις θα δοθούν:

  • Σήμερα Πέμπτη στο Μεσοχώρι, στις 9 το βράδυ.
  • Αύριο Παρασκευή στις Δαφνές, στις 9 το βράδυ.
  • Στις 17 Αυγούστου στο Καστέλι, στις 9 το βράδυ.

Η υπόθεση: Σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, η ζωή κυλούσε ήσυχα... μέχρι που μια μέρα, μια τυχαία ανακάλυψη ενός χάρτη ανατρέπει την ηρεμία και φέρνει στην επιφάνεια ξεχασμένα γεγονότα της Κατοχής. Γκεσταπίτης ο Πολύδωρος στα κοπελάτα του και νεκρός από ανακοπή δέκα χρόνια μετά που έφυγαν οι Γερμανοί, καταφέρνει να ζωντανέψει όλο το χωριό και να το βγάλει από τη ρουτίνα του... Ο Χαραλάμπης, η Ζαφειρένια, το Γιασεμιώ και ο Νικολής μπαίνουν κι αυτοί στο ψάξιμο του θαμμένου θησαυρού. Άξιζε όμως τον κόπο;

Οι ήρωες του έργου είναι όλοι κάτοικοι ενός ορεινού κτηνοτροφικού χωριού στη δεκαετία του ’80. Λόγω των πολλών επιδοτήσεων, στην πλειοψηφία τους τεμπέληδες, με μεγαλύτερο τον Χαραλάμπη, εκτός τη γυναίκα του, τη Ζαφειρένια, γυναίκα άξια, παλιάς κοπής, η φίλη της το Γιασεμιώ, που η μόνη της ασχολία είναι η καλοπέραση, ο καφετζής ο Νικολής, το άγρυπνο μάτι του χωριού, που όμως είναι εχέμυθος, η χήρα, η ζωντανή φωτογραφία μιας άλλης εποχής, και ο Πολύδωρος, η φωνή τού παρελθόντος, που με μια στοίβα κιτρινισμένα χαρτιά, από τον χρόνο, βάζει τα πράγματα στη θέση τους!

Το έργο είναι διανθισμένο με υπέροχη παραδοσιακή κρητική μουσική.

Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Μπαλαμούτσου. Παίζουν οι Βαγγέλης Μαστρογιαννάκης, Λίτσα Χριστουλάκη, Σοφία Αλεξάκη, Ελένη Μαράκη και Αντώνης Βούρλος.

Τεχνικός είναι ο Μανούσος Μαυροφοράκης και υπεύθυνος θεάτρου ο Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News