Οι «Ανέγνωρες μορφές της Παναγίας» στη Μυρτιά

Πολιτισμός
Οι «Ανέγνωρες μορφές της Παναγίας» στη Μυρτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση
Δευτέρα,08 Αυγ 2022, 20:00
Στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ύμνους και τραγούδια αφιερωμένα στη Θεοτόκο από τη χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου

Έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη με τίτλο «Ανέγνωρες μορφές της Παναγίας» φιλοξενεί το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά, από τις 8 έως τις 15 Αυγούστου.

Τα εγκαίνια, τα οποία θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ.

Η εκδήλωση, που υποστηρίζεται από τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, θα πλαισιωθεί με ύμνους και τραγούδια αφιερωμένα στη Θεοτόκο από τη χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου, υπό τη διεύθυνση της Αργυρώς Ρέππα. Στην εκδήλωση θα διαβαστούν αποσπάσματα από έργα του Νίκου Καζαντζάκη που αναφέρονται στη Θεοτόκο.

Κέρασμα θα προσφερθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μυρτιάς.

Η Ελένη Αντωνακάκη, που κατάγεται από τη Μυρτιά και είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, έχει αγιογραφήσει πολλές φορητές εικόνες και τοιχογραφίες, διαφόρων μεγεθών και διαστάσεων. Σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα της είναι η αγιογράφηση του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας στη Σούδα Χανίων, καθώς και η αγιογράφηση της Παναγίας της Επτάσπαθης, η οποία κοσμεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Η έκθεση, που περιλαμβάνει 21 αγιογραφίες με τη μορφή της Θεοτόκου, εμπνευσμένες από τις λιγότερο γνωστές απεικονίσεις της, έχει ήδη φιλοξενηθεί στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Καστελόριζου, στο κτήριο της Μεγάλης Λέσχης του Δήμου Καβάλας, καθώς και στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Η έκθεση θα είναι επίσκεψη Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Σάββατο, Κυριακή και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News