«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2022»: Αυλαία απόψε με αφιέρωμα στον Μανόλη Ρασούλη

Πολιτισμός
«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2022»: Αυλαία απόψε με αφιέρωμα στον Μανόλη Ρασούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Παρασκευή,22 Ιουλ 2022, 21:00
Στην Αγία Αικατερίνη
Ο Μανόλης Ρασούλης ανήκει στη γενιά τον τελευταίων μεγάλων ποιητών και στιχουργών που με την καινοτομία στον στίχο του είναι ο μόνος που ο κόσμος πρώτα ξέρει τον στιχουργό και μετά τον συνθέτη

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αείμνηστο Μανόλη Ρασούλη ολοκληρώνονται απόψε τα «Αικατερίνεια 2022», οι γνωστές εκδηλώσεις της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 09:00 το βράδυ.

Ο Μανόλης Ρασούλης ήταν ένας γνήσιος Κρητικός. Έγινε γνωστός ως στιχουργός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Υπήρξε ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ανήσυχος και φωτεινός, που σε όλη του τη ζωή αναζητούσε, αγαπούσε και δημιουργούσε...

Ο Μανόλης Ρασούλης ανήκει στη γενιά τον τελευταίων μεγάλων ποιητών και στιχουργών που με την καινοτομία στον στίχο του είναι ο μόνος - μαζί με τον Ν. Καββαδία - που ο κόσμος πρώτα ξέρει τον στιχουργό και μετά τον συνθέτη. Στίχους του Μανόλη Ρασούλη έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Σταμάτης Γονίδης Πέτρος Βαγιόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.

Τα μουσικά έργα του Μανόλη Ρασούλη θα παρουσιάσει ο Γιάννης Παξιμαδάκης με το συγκρότημά του. Ένας επίσης γνήσιος και αυθεντικός λαϊκός καλλιτέχνης, που τιμά το έντεχνο-λαϊκό είδος μουσικής και θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο ποιοτικούς και αυθεντικούς λαϊκούς καλλιτέχνες που έχει ο τόπος μας.

Στην αποψινή εκδήλωση θα επιδοθούν επίσης για 37η συνεχή χρονιά οι έπαινοι και τα αναμνηστικά δώρα στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, που εισήχθησαν πέρυσι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς επίσης και όσοι κάτοικοι της περιοχής διέπρεψαν και διακρίθηκαν σε άλλους τομείς των γραμμάτων και των τεχνών, στον αθλητισμό και στο περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News