Γιώργος Παπαγεωργίου στο neakriti.gr: Θα δεχόμουν με χαρά σε παράστασή μου διαμαρτυρία κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη

Κρήτη
Γιώργος Παπαγεωργίου στο neakriti.gr: Θα δεχόμουν με χαρά σε παράστασή μου διαμαρτυρία κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μιλώντας στο neakriti.gr, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αγάπη του για την Κρήτη, αλλά και στην εμπειρία του όταν ήρθε για πρώτη φορά στο νησί, για την στρατιωτική του θητεία

Στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας «Αντιγόνη». Ο ίδιος, ασχολείται για τουλάχιστον δύο δεκαετίες με την υποκριτική, έχοντας συμμετάσχει σε πασίγνωστες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και πολλές επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει και θεατρικά έργα, όπως «η Ωραία του Πέραν», «ο  Επιθεωρητής», «Αρίστος» κ.ά.

Πρόκειται, για έναν «διχοτομημένο» άνθρωπο, όπως χαρακτήρισε τον εαυτό του μιλώντας στο neakriti.gr, καθώς εκτός από το θέατρο, ασχολείται και με την μουσική, όντας μέλος στο συγκρότημα Polkar. Ο ίδιος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αγάπη του για την Κρήτη, αλλά και στην εμπειρία του όταν ήρθε για πρώτη φορά στο νησί κατά τη στρατιωτική του θητεία.

Η Αντιγόνη είναι μια ιστορία που δεν γνωρίζει εποχές και νεοτερισμό

«Η ‘’Αντιγόνη’’ είναι μια τραγωδία που συνόδευε ένα πολύ σημαντικό παρελθόν παραστάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι μια τραγωδία που ως ιστορία έχει το στοιχείο της τιμής και του δικαιώματος που έχει ο κάθε άνθρωπος να θάψει τον νεκρό του. Είναι μια ιστορία που δεν γνωρίζει εποχές και νεοτερισμό και συνδέεται με το ‘’σήμερα’’, ίσως λόγω της πατριαρχίας, που η σύγχρονη γενιά προσπαθεί να απαλλαχθεί, καθώς η Αντιγόνη συγκρούεται με την ίδια την εξουσία.

Θα δεχόμουν με χαρά σε παράστασή μου, διαμαρτυρία κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη

Όσων αφορά την δίκη Λιγνάδη, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το λαϊκό αίσθημα δεν συμβαδίζει με την απόφαση αποφυλάκισης. Βλέπουμε συχνά σε θεατρικές παραστάσεις, τώρα τελευταία, διαμαρτυρίες από το κοινό που στρέφεται κατά της δικαστικής απόφασης. Εγώ προσωπικά σε παράσταση μου, θα δεχόμουν με χαρά κάτι τέτοιο, ωστόσο ο κάθε θίασος αποφασίζει συνολικά.

Με την σύντροφό μου Δανάη Μιχαλάκη, συνεργαζόμαστε στην παράσταση της «Αντιγόνης». Αυτή η συνεργασία είναι μια πολύ γλυκιά εμπειρία, καθώς έτσι έχουμε την πολυτέλεια να περνάμε χρόνο μαζί. Τον χειμώνα δεν έχουμε καθόλου χρόνο, γιατί ασχολούμαστε με διαφορετικές δουλείες, γυρίσματα, σειρές...

Θα έλεγα ότι είμαι ‘’διχοτομικός’’ άνθρωπος

Αγαπώ τόσο την μουσική, όσο και την υποκριτική. Ωστόσο, καταφέρνω και τα συνδυάζω, διότι η αλήθεια είναι ότι «σβήνω τον διακόπτη» της μιας ιδιότητας, όταν ασχολούμαι με την άλλη. Όταν είμαι στο θέατρο, σκέφτομαι μόνο την ιδιότητα του ηθοποιού και όταν είμαι σε συναυλία στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η μουσική. Αυτό μου βγαίνει αβίαστα, θα έλεγα ότι είμαι ‘’διχοτομικός’’ άνθρωπος.

Έχω ξαναέρθει στην Κρήτη με παράσταση, άλλες δύο φορές. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κρήτη, δεν πίστευα ότι υπάρχει τέτοιο νησί, με τόσο κάλλος, τέτοιο φυσικό πλούτο και εξαίσια κουζίνα. Η πρώτη επαφή με την Κρήτη προέκυψε όταν ήμουν φαντάρος, γνώρισα δύο αδέρφια από την Ιεράπετρα.. Ωστόσο δεν μπορούσα να τους καταλάβω, γιατί μιλούσαν… πολύ ‘’βαριά’’ κρητικά. Πραγματικά δυσκολευόμουν αρκετά να κατανοήσω αυτά που μου έλεγαν.

Δεν τους καταλάβαινα γιατί μιλούσαν πολύ βαριά κρητικά

Την Κρήτη αδημονώ να την ξανασυναντήσω. Εκτός από τις πόλεις του νησιού που μου αρέσουν πολύ, λατρεύω επίσης και την Νότια Κρήτη. Ελπίζω κατά την διάρκεια της περιοδείας μας, να έχω λίγο χρόνο για να την επισκεφθώ.

Πού θα βρίσκομαι τον χειμώνα; Θα με δείτε στην σειρά «Γλυκάνισος», έχουμε ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα μέσα στο καλοκαίρι. Σχετικά με το θέατρο, θα σκηνοθετήσω δύο παραστάσεις, το «Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου, ένα έργο που αφορά την ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, και τον «Θάνατο στη Βενετία», του Μαν Τόμας. Παράλληλα, θα συμμετέχω και σε συναυλίες με το συγκρότημα των Polkar».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News