Ηράκλειο: Η παράσταση «Καρέκλες υπάρχουν» έρχεται στην Πύλη Βηθλεέμ

Κρήτη
Ηράκλειο: Η παράσταση «Καρέκλες υπάρχουν» έρχεται στην Πύλη Βηθλεέμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τρίτη,12 Ιουλ 2022, 21:00
Πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο
Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο «Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο

Η θεατρική παράσταση «Καρέκλες υπάρχουν» πρόκειται να παρουσιαστεί στις 12 Ιουλίου στην Πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο «Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο (ξέφρενη κωμωδία, ας πούμε). Ένα ζευγάρι, ξεχασμένο από τους ανθρώπους και το χρόνο, περνάει τη ζωή του ως φύλακας ενός άγονου και ερημικού νησιού στη μέση του πουθενά.

Οι δυο τους ένα από τα χιλιάδες πανομοιότυπα βράδια τους αποφασίζουν να προσκαλέσουν σύσσωμη την Πολιτεία, την Εκκλησία και την Αλητεία, όλους τους Αντιπροσώπους, τους Εκπροσώπους και τους Θεατρανθρώπους, ώστε να τους παρουσιάσουν το μεγάλο τους μήνυμα. Σε μια βραδιά γεμάτη ανατροπές και ευτράπελα θα επιχειρήσουν να μεταδώσουν στους καλεσμένους τους και στο κοινό τη σοφία μιας σύντομης ζωής και μιας ατελείωτης μέρας, ας πούμε.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής: σύλληψη-σκηνοθεσία Χριστίνα Ροκαδάκη, πρωτότυπη μουσική Απόστολος Λαγαρίας, σκηνικά-κοστούμια: Imadi0, φωτογραφίες-σχεδιασμός αφίσας Βασίλης Βηλαράς, βοηθός σκηνοθέτη Μαρία-Σάρρα Καρπούζη, εκτέλεση παραγωγής «Πράξη Τέχνης Ίμερος».  Ερμηνεύουν οι Νεκτάριος Σμυρνάκης και Χριστίνα Ροκαδάκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σκηνοθετικό σημείωμα, «με μόνη εξαίρεση τον περιστασιακό σπαραγμό, κατά κανόνα ανήκουμε σε χαζοχαρούμενο είδος».

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News