ΚΡΗΤΗ TV: Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας σήμερα στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Πολιτισμός
ΚΡΗΤΗ TV: Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας σήμερα στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή μετά την Πεντηκοστή εορτάζουμε τους Αγίους Πάντες

Στην πάροδο των αιώνων που πέρασαν από την εποχή του Χριστού, είναι αμέτρητοι οι Χριστιανοί που με τον πνευματικό τους αγώνα ευαρέστησαν τον Θεό και ο Κύριος τους χάρισε την χάρη της αγιωσύνης.

Πολλούς αγίους γνωρίζουμε, όμως υπάρχουν ακόμα πιο πολλοί που δεν τους γνωρίζουμε. Όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας, από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, χαρακτηρίζονται από θαυμαστή απλότητα και αγάπη προς όλους και γενικώς έχουν ζωντανή πάνω τους τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. 

Η ζωή τους αποτελεί πρότυπο καθημερινού αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής υπέρ των νέων, των ασθενών και γενικώς κάθε πονεμένου ανθρώπου, καταθέτοντας το περίσσευμα της αγάπης τους στις αναζητήσεις, τις ανάγκες των ανθρώπων χωρίς να κάνουν καμία εξαίρεση.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 16 Ιουνίου 2022, ώρες 16:30’-17:20’, είναι αφιερωμένη στους Αγίους της Εκκλησίας μας, προσπαθώντας να αναδείξει τη σημαντική παρακαταθήκη τους στη σημερινή πραγματικότητα, και φέρει την ευλογία, την αγάπη και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News