Το «Βαλς Νο6» έρχεται στο Ηράκλειο για τρεις παραστάσεις

Πολιτισμός
Το «Βαλς Νο6» έρχεται στο Ηράκλειο για τρεις παραστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Πέμπτη,26 Μαΐ 2022, 21:15
Στον ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών
Μια ιστορία για το τέλος της σιωπής, για τα κορίτσια που παλεύουν με το σκοτάδι τους και βγαίνουν στο φως

Μια παράσταση για όσες παλεύουν με το σκοτάδι τους και βγαίνουν στο φως θα ανέβει στις 26, 27 και 28 Μαΐου στον ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών στο Ηράκλειο. Πρόκειται για το “Βαλς Νο6” του Nelson Rodrigues, το οποίο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Φάμη και τη Μαρία Κουβίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η υπόθεση: Ο χρόνος για τη Σόνια σταμάτησε στην ηλικία των 15, δε μεγάλωσε ποτέ. Τώρα «ξυπνάει» σε έναν μη-χρόνο και έναν μη-τόπο. Η μνήμη της δεν τη βοηθάει, μέσα στο κεφάλι της μισά πρόσωπα, ένα φόρεμα, ψήγματα από εικόνες και φράσεις, φαντασία και πραγματικότητα μπερδεύονται μέχρι να βρει την άκρη και να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι... «Οι αναμνήσεις μου γυρνούν σε κομματάκια... μόλις πριν ένα λεπτό ήμουν μικρό κοριτσάκι».

Η Σόνια παλεύει με όλους και με όλα και μαζεύει τα κομματάκια της για να συνθέσει την ιστορία της και να πάρει πίσω αυτό που της ανήκει, τον εαυτό της. «Μη λέτε θύμα, το όνομά της να λέτε! Θέλω το όνομά της!». Μια ιστορία για το τέλος της σιωπής, για τα κορίτσια που παλεύουν με το σκοτάδι τους και βγαίνουν στο φως.

Οι συντελεστές

Συντελεστές της παράστασης είναι οι: Μαρία Κουβίδη (μετάφραση), Κωνσταντίνος Φάμης (σκηνοθεσία-φωτισμοί), Κατερίνα Καλφόγλου (σκηνικός χώρος - κοστούμι), Ηρακλής Κωτσαρίνης (επιμέλεια κίνησης), Γιάννης Μαδούρος (μουσική επιμέλεια), Φάνης Παυλόπουλος (φωτογραφίες), Γιώργος Γιαννίμπας (artwork) και Χρύσα Λύκου (επικοινωνία-δημόσιες σχέσεις).

Στον ρόλο της Σόνιας η Μαρία Κουβίδη.

Οι παραστάσεις

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Πέμπτη 26, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 9:15 το βράδυ. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12 € και μειωμένο 10 €. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του viva.gr. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις 6946/249.423. Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης είναι ο Όμιλος της «ΚΡΗΤΗ TV».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News