Πολιτισμός

ΚΡΗΤΗ TV: Ο Ποντιακός Ελληνισμός - Ιστορία και Πολιτισμός στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Φέτος στις 19 Μαΐου, συμπληρώνονται 103 χρόνια μνήμης της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών του Πόντου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους μαρτυρικά, περί τους 353.000 Έλληνες

Ο Ποντιακός Ελληνισμός από τα πανάρχαια χρόνια έως και τις ημέρες μας αποτελεί αναπόσπαστο, ενιαίο, εκλεκτό κομμάτι του Ελληνισμού, το οποίο κοσμεί τη σημερινή ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες του Πόντου φέρουν μέσα τους έναν πολιτισμό πλούσιο σε παραδόσεις, καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά, ιστορία.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι συνυφασμένα με τις προσωπικές οικογενειακές ιστορίες πόνου και οδύνης από τον ξεριζωμό από την Πατρίδα. Φέτος στις 19 Μαΐου, συμπληρώνονται 103 χρόνια μνήμης της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών του Πόντου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους μαρτυρικά, περί τους 353.000 Έλληνες.

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 16:30', η εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος της ΚΡΗΤΗ TV, προσπαθεί αναδείξει την ιστορία, τον πολιτισμό, τον πόνο, αλλά και την ιδιαίτερη ευλογία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια