Πολιτισμός

Ηράκλειο: Μουσική φωνή διαμαρτυρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Παρασκευή 29 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας διοργανώνεται συναυλία για να μην μετατραπούν τα πέντε μεγάλα κρατικά μουσεία της χώρας σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

Συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες για τα σχέδια του υπουργείου Πολιτισμού που θέλει να μετατρέψει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μαζί με τέσσερα άλλα, από τα μεγαλύτερα της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) το τοπικό παράρτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία για την Παρασκευή 29 Απρίλη 2022.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι Αρχαιολόγοι και το προσωπικό του Μουσείου στις 8.30 μ.μ. «ενώνουμε τις φωνές μας με τους καλλιτέχνες της Κρήτης και τραγουδάμε για να μην μετατραπούν τα πέντε μεγάλα κρατικά Μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου». 

»Ενώνουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κρήτης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο Κρήτης. Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βασίλης Σταυρακάκης, Γιώργης Ξυλούρης - Ψαρογιώργης, Στέλιος Πετράκης, Αντώνης Σταυρακάκης, Γιάννης Κασσωτάκης και Μάνος Παπαδάκης και η Γύρα του. Οι άνθρωποι του Μουσείου καλούν τους Ηρακλειώτες να ενώσουν τη φωνή τους με εκείνη των εργαζόμενων για να μην περάσει το σχέδιο που επιφυλάσσει νέα δεινά για το κόσμημα ολόκληρης της Κρήτης και της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια