Εκπαιδευτικό σεμινάριο: «Οι όχθες ή αλλιώς το νόημα των ορίων στην πρώτη παιδική ηλικία»

Πολιτισμός
Εκπαιδευτικό σεμινάριο: «Οι όχθες ή αλλιώς το νόημα των ορίων στην πρώτη παιδική ηλικία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,30 Απρ 2022, 16:00
Βασιλογιώργη 9
Ένα σεμινάριο για παιδιά, εφήβους κι γονείς

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την ορμή των παιδιών διοργανώνεται από την ομάδα του “The hub Heraklion’’ και συντονιστές την νηπιαγωγό, παιδαγωγό Montessori και συστημική σύμβουλος οικογένειας Ντίνα Νομικού και την παιδαγωγό Ειρήνη Τριγόνη, το Σάββατο 30 Απριλίου, στις 16:00 το απόγευμα.

Το “The hub Heraklion” μέσω ανάρτησής του στο Facebook γνωστοποίησε το γεγονός με τις κατάλληλες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανάρτησης:  

«Το θέμα μας: Τα παιδιά έχουν ορμή. Και θέληση να δοκιμάσουν τα πάντα. Ακόμα και τα δικά μας όρια. Δείχνουν να μην ακούνε ή αντιδρούν πολύ σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Μπερδεύονται και δοκιμάζουν ξανά και ξανά διαφορετικές συμπεριφορές.

Τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια όταν η ζώνη εξερεύνησης τους, ανοίγει σταδιακά, όπως και οι λογικές ελευθερίες τους. Με τελικό στόχο να μην υπάρχει η ανάγκη να τεθούν εξωτερικά όρια. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Τα όρια δεν αποτελούν στείρα πειθαρχία, παρόλο που συχνά τα μπερδεύουμε. Τα υγιή όρια δεν περιορίζουν, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό.

Σε ένα 3ωρο βιωματικό εργαστήρι θα προσεγγίσουμε πρώτα από όλα το τι είναι το όριο στην πρώτη παιδική ηλικία και αν έχει οφέλη στην ανάπτυξη των παιδιών. Έπειτα, επειδή ζούμε σε έναν αληθινό κόσμο, θα συζητήσουμε πρακτικά τι είναι αυτό που μας δυσκολεύει όταν πρέπει να θέσουμε όρια. Θα διαχωρίσουμε τον λόγο, τον τρόπο και τον χρόνο που τίθεται ένα όριο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Ο Τρόπος που θα δουλέψουμε:

Η ομάδα θα είναι μικρή, για να υπάρχει χρόνος για όλους μας. Το εργαστήρι περιλαμβάνει ένα μέρος εισήγησης, όπου θα δουλέψουμε την βασική γνώση που πρέπει να έχουμε, και ένα βιωματικό για να κατανοήσουμε την διαδικασία των ορίων μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Φορέστε άνετα ρούχα και φέρτε μαζί σας απορίες και αντιρρήσεις.

Συντονίζει: Νομικού Ντίνα (νηπιαγωγός, παιδαγωγός Montessori, συστημική σύμβουλος οικογένειας). Πλήρες βιογραφικό θα βρείτε στο thechildin.gr

Η Ντίνα ζει (δυστυχώς) στην Αθήνα άρα πρέπει να οργανώσει έγκαιρα ένα ταξίδι στο νησί.

Ο Τόπος και ο Χρόνος: @The Hub Heraklion , Βασιλογιώργη 9, το Σάββατο 30/4 ώρα 16.00 - 19.00 (ελάτε λίγο νωρίτερα για να αρχίσουμε στην ώρα μας).

Ποιους αφορά: Γονείς παιδιών 2- 10 ετών και εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όσους ζουν κοντά σε παιδιά αυτών των ηλικιών. Το θέμα των ορίων αφορά όλους όσους χρειάζεται να τα βάλουν. Φυσικά θα δουλέψουμε με τους διαφορετικούς ρόλους.

Κόστος συμμετοχής:

40 ευρώ

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα λάβετε βεβαίωση συμμετοχής εφόσον επιθυμείτε.

Πως δηλώνω συμμετοχή;

Στο [email protected]

Τηλεφωνικά 6974493447 , σας αποστέλλεται mail με λεπτομέρειες για την κατοχύρωση της θέσης σας.

Οι θέσεις του σεμιναρίου είναι συγκεκριμένες.

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News