Live - H Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Άγιο Μήνα

Κρήτη
Live - H Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Άγιο Μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά οι πιστοί παρακολούθησαν την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης

Ο τηλεοπτικός σταθμός της ΚΡΗΤΗ TV  μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στις 10 το πρωί, σε απευθείας μετάδοση από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Το απόγευμα της Κυριακής (ή αλλού στις 11 το πρωί) τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας.

Την Κυριακή του Πάσχα η Εκκλησία αφήνει πίσω τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης και διακηρύττει την αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση.

Το απόγευμα της Κυριακής οι απανταχού Ορθόδοξοι τελούν τον «Εσπερινό της Αγάπης».

Το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάζεται σε δεκάδες ξένες γλώσσες για να διατρανωθεί παγκοσμίως η εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας.

Ο Εσπερινός ονομάζεται και «Αγάπη», επειδή ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την αγάπη των ανθρώπων. Για να μπορέσει ο άνθρωπος να μορφώσει λυτρωτική σχέση κοινωνίας με το Θεό. Για να αποκτήσει ο άνθρωπος προοπτική σωτηρίας, μια προοπτική θεμελιωμένη στην άφθαρτη, άνευ όρων και ορίων αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News