Ηράκλειο: Συναυλία στη μνήμη των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Συναυλία στη μνήμη των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τετάρτη,20 Απρ 2022, 21:00
Στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου
Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Συναυλία αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κορύφωση της Μικρασιατικής Καταστροφής, θα φιλοξενηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ), υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, θα ερμηνεύσει έργα των Γιάννη Κωνσταντινίδη, Μανόλη Καλομοίρη και Γιοχάνες Μπραμς. Στη μνήμη των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τα παράλια της Μικράς Ασίας, θα ερμηνευτούν η «Δωδεκανησιακή σουίτα Αρ. 1» του Γιάννη Κωνσταντινίδη και οι «Νησιώτικες ζωγραφιές επάνω σε δωδεκανησιακά μοτίβα, για βιολί και ορχήστρα» του Μανόλη Καλομοίρη, με σολίστ στο βιολί τον Αντώνη Σουσάμογλου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα «έργο απίστευτης ομορφιάς», όπως το χαρακτήρισε ο Ντβόρζακ, τη «Συμφωνία αρ. 3 σε Φα Mείζονα, έργο 90» του Γιοχάνες Μπραμς. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο, όπου ο χαρμόσυνος ύμνος στον έρωτα εναλλάσσεται με μια αίσθηση τραγικότητας, ένα έργο που, δικαιολογημένα, ενέπνευσε τον Ανατόλ Λίτβακ στην κλασική ταινία «Σας αρέσει ο Μπραμς;».

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15 ευρώ (γενική είσοδος) και 15 και 10 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών), συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

  • Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5:30 έως 9 μ.μ. - τηλέφωνο επικοινωνίας 2813/409.247).
  • Την ticketservices.gr, από τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3MduBpx.
  • Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Κατά την είσοδο και την παραμονή του κοινού στον χώρο, εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19.

Για τους θεατές των εκδηλώσεων, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος της «ΚΡΗΤΗ TV».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News