Online η πρεμιέρα της παιδικής παράστασης «Πλουμιστά Παραμύθια για τη Δύναμη του Νου - Ιστορίες Μεταμορφώσεων»

Πολιτισμός
Online η πρεμιέρα της παιδικής παράστασης «Πλουμιστά Παραμύθια για τη Δύναμη του Νου - Ιστορίες Μεταμορφώσεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τετάρτη,26 Ιαν 2022, 20:00
Στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture
Η Παιδαγωγός- Αφηγήτρια Ευαγγελία Ορφανουδακη διηγείται μία μικρή και μία μεγάλη ιστορία, που συνειρμικά συνδέονται με την έννοια της «μετατροπής- μεταμόρφωσης»

Με την παιδική παράσταση αφήγησης «Πλουμιστά Παραμύθια για τη Δύναμη του Νου - Ιστορίες Μεταμορφώσεων»  συνεχίζονται οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Την online πρεμιέρα της παράστασης μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 στις 20:00 στον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη στη ζώνη θέασης «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη». 

Η Παιδαγωγός- Αφηγήτρια Ευαγγελία Ορφανουδακη αντλεί υλικό από την αρχαία ελληνική μυθολογία, όσο και από τη νεότερη προφορική παράδοση και διηγείται μία μικρή και μία μεγάλη ιστορία, που συνειρμικά συνδέονται με την έννοια της «μετατροπής- μεταμόρφωσης». Στο πλευρό της, ο Αλέκος Φανουρακης, αλληλεπιδρά και πλαισιώνει ηχητικά την αφήγηση.

Η δράση λαμβάνει χώρα μέσα στο Μουσείο Αρχαίας Eλληνικής Tεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά». Με αφορμή το έκθεμα «η φιλοσοφική λίθος» του Ήρωνος, μια καταπληκτική επινόηση που προκαλούσε τη φαινομενική «μετατροπή» ενός υγρού σε άλλου, π.χ. ύδατος σε οίνο, η καλλιτεχνική ομάδα «Πλουμιστά Παραμύθια» εμπνέεται και αυτοσχεδιάζει σε ιστορίες και σκοπούς.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης ΕΔΩ.

Συντελεστές: Ευαγγελία Ορφανουδακη (Αφήγηση) Αλέκος Φανουρακης (Μουσική)

Εικονολήπτες: Αλέξανδρος Χριστόπουλος, Μαρίνα- Ειρήνη Χριστιανοπούλου • Βοηθός εικονολήπτη: Κωνσταντίνος Κολυμπιανακης •Ηχοληψία - Μιξαζ: Βαγγέλης Τσαγκαράκης •Φωτογραφία: Μιχάλης Λιπαρακης •Μοντάζ - Επιμέλεια Παραγωγής: SA Promo

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Το σχετικό Link για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News