Ηράκλειο: Πρεμιέρα σήμερα για τον «Καρυοθραύστη» στο Πολιτιστικό Κέντρο - Μία γιορτή σαν παραμύθι! (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Πρεμιέρα σήμερα για τον «Καρυοθραύστη» στο Πολιτιστικό Κέντρο - Μία γιορτή σαν παραμύθι! (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν μοντέρνο «Καρυοθραύστη» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, όλοι όσοι αγαπούν το μπαλέτο και τα μαγικά παραμύθια

Έναν μοντέρνο Καρυοθραύστη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Ηράκλειο, όσοι αγαπούν το μπαλέτο. Το πιο όμορφο παραμύθι της Πρωτοχρονιάς.

H παράσταση σήμερα Παρασκευή, αύριο Σάββατο και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, με τη  σφραγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού ProArtes της Βιέννης και σε συνεργασία με αναγνωρισμένες χορογράφους και χορευτές, έχει ήδη συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον στην Κρήτη.

Την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Ο Καρυοθραύστης»  του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι για πρώτη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, εξέφρασαν στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» της ΚΡΗΤΗ TV, που είναι και ο μεγάλος χορηγός επικοινωνίας, οι βασικοί συντελεστές. 

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής και γενικός μουσικός Διευθυντής Όπερας και Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην Ερφούρτης της Γερμανίας Μύρωνας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχει πλέον ο κόσμος της Κρήτης να απολαμβάνει έργα κλασικής μουσικής όπως αυτό και δη, όταν παντρεύονται με χορό- μπαλέτο που απαρτίζεται από διάσημους Ευρωπαίους χορευτές.  

Για την πρόκληση και την εναλλακτική σκηνοθετική του οπτική στο εξαίρετοι έργο του Τσαικόφσκι, μίλησε ο σκηνοθέτης Dominik Am Zehnhoff-Söns.

Όπως είπε, ο Καρυοθραύστης είναι μια αλλόκοτη ιστορία που ο καθένας θα βιώσει διαφορετικά, ωστόσο ο ίδιος θέλησε να τροποποιήσει τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών, με την ροή της πλοκής να αποκτά κατ’ επέκταση μια σπάνια εξέλιξη που θα αφήσει άφωνο το κοινό.

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, κατέγραψε εικόνες από την πρόβα τζενεράλε και τη μοναδική ατμόσφαιρα πάνω στη σκηνή, με τον Αναπληρωτή Καλλιτεχνικό και  Εκτελεστικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου να δηλώνει ότι οι εκδηλώσεις που έγιναν και προγραμματίζονται να γίνουν, είναι εκδηλώσεις που πλέον το Ηράκλειο δύναται να φιλοξενήσει, έχοντας σύγχρονες και κατάλληλες αίθουσες στο Πολιτιστικό Κέντρο.

https://www.youtube.com/watch?v=iKQHE81P33s?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Ο περίφημος Καρυοθραύστης, αυτός που ζωντανεύει στον ύπνο της Κλάρας και μαζί με τα παιχνίδια που επίσης ζωντανεύουν, μεταφέρουν το θεατή σε μια άλλη πραγματικότητα, είναι η παράσταση που ήδη έχει συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον για όσους αγαπούν το μπαλέτο και δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τέτοιες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Το παιδικό παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη μουσική και τον χορό θα υποδεχθεί τους λάτρεις του μπαλέτου, μετά τις ακυρώσεις μέσα στις γιορτές λόγω κορωνοϊού.

Η παράσταση με τη σφραγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού ProArtes Vienna, σε συνεργασία με αναγνωρισμένες χορογράφους και χορευτές, θα βρίσκεται αυτό το τριήμερο στο Ηράκλειο, εγκαινιάζοντας στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, τις μπαλετικές εκδηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News