Online πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ στο «Κελί»

Πολιτισμός
Online πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ στο «Κελί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τετάρτη,19 Ιαν 2022, 21:15
Online
Ο Αλέκος Λεβίδης ανοίγει το εργαστήριό του και μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας

Μια ξεχωριστή ξενάγηση στο «Κελί» του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture. Ο Αλέκος Λεβίδης ανοίγει το εργαστήριό του και μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας, στο πλαίσιο των ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture «Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες - Η τέχνη μέσα στην κοινωνία της πανδημίας».

Η OnLine πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, στις 9:15 το βράδυ, στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/hb2BgLXX2bM, ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή του θα παραμείνει διαθέσιμο, on demand, στη ζώνη θέασης «Το κελί του καλλιτέχνη».

Μέσα από αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται το έργο σύγχρονων εικαστικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, τόσο σε ό,τι αφορά τις ηλικίες τους, όσο και στον τρόπο δουλειάς τους και στα μέσα που χρησιμοποιούν. Η παρουσίαση γίνεται μέσα από τα δικά τους λόγια και με τρόπο που τους δίνει την άνεση να επικοινωνήσουν την εργασία τους, όπως οι ίδιοι τη βιώνουν.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο ατελιέ των καλλιτεχνών, ώστε τα έργα που έχουν σε εξέλιξη ή ολοκληρωμένα να αποτελούν τον καλύτερο μάρτυρα για το ύφος και την ιδιαίτερη «υπογραφή» τους.

Ο Αλέκος Λεβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στο Παρίσι και αρχιτεκτονική στη Γενεύη. Από το 1971 μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται ως ζωγράφος στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει 29 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ομαδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία, τα σκηνικά θεάτρου και την εικαστική επιμέλεια βιβλίων. Το ζωγραφικό του έργο πλαισιώνεται από συγγραφικά εγχειρήματα, που αφορούν την ιστορία, τη θεωρία και την επιτέλεση της ζωγραφικής.

Συντελεστές

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ είναι οι εξής: σκηνοθέτης Χρήστος Τόλης, οπερατέρ Μαρίλη Ζάρκου, μοντάζ-Post/VFX Γιάννης Ντουσιόπουλος, αρχισυνταξία Δήμητρα Σιούκα και διεύθυνση παραγωγής Αλέξανδρος Κορομηλάς. Η οργάνωση παραγωγής είναι της Sub Urban Images and Soundscapes, και η παραγωγή του Δήμου Ηρακλείου-Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

 (φωτογραφία art therapy)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News