«Η Συνέλευση των Ζώων» και τραγούδια για όλους

Πολιτισμός
«Η Συνέλευση των Ζώων» και τραγούδια για όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Πέμπτη,30 Δεκ 2021, 21:00
Στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου
Το έργο «Η Συνέλευση των Ζώων» είναι εμποτισμένο με τα ακούσματα των συνθετών του Γαλλικού Εξπρεσιονισμού και μιλάει σε μικρούς και μεγάλους για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της ανθρώπινης φύσης

Μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), με τίτλο «Η Συνέλευση των Ζώων», και τραγούδια για μικρούς και μεγάλους θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Τα ζώα της ζούγκλας προσπαθούν αγωνιωδώς να βρουν αρχηγό: Επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν αρχηγό που να τα εκφράζει, γι’ αυτό καθένα προσφέρει σε αυτόν ως δώρο ένα από τα χαρακτηριστικά του. Έτσι γεννιέται ο άνθρωπος, γεγονός που γρήγορα το μετανιώνουν. Μοναδική τους ελπίδα: ένα παιδί με μια φλογέρα.

Ο Γιώργος Κουρουπός μελοποίησε το ευρηματικό έργο του Περικλή Κοροβέση «Η Συνέλευση των Ζώων», μεταμορφώνοντάς το στο θρυλικό μουσικό παραμύθι που ερμήνευσε ο Σπύρος Σακκάς σε φωνητική μίμηση και τραγούδι, με τον συνθέτη στο πιάνο, στον «Μουσικό Αύγουστο» του Μάνου Χατζιδάκι, το 1981 στο Ηράκλειο.

«Η Συνέλευση των Ζώων», έργο εμποτισμένο με τα ακούσματα των συνθετών του Γαλλικού Εξπρεσιονισμού, μιλάει σε μικρούς και μεγάλους με τρόπο σχεδόν πολιτικό για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της ανθρώπινης φύσης. Η ενορχήστρωση του έργου είναι του Κωστή Κριτσωτάκη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπληρώνουν ο κύκλος «Έξι τραγούδια για ποντίκια», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κουρουπού, «Πέντε τραγούδια για Φεγγάρια» και «Δύο χριστουγεννιάτικα τραγούδια» του Γιώργου Κουρουπού, σε στίχους Ιουλίτας Ηλιοπούλου, που ερμηνεύει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος με τη Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, αποτίνει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ποιητή, λογοτέχνη και κοινωνικό ακτιβιστή Περικλή Κοροβέση (1941-2020) και στον ελεύθερο λόγο του.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

To κείμενο είναι του Περικλή Κοροβέση, η μουσική του Γιώργου Κουρουπού, η ενορχήστρωση του Κωστή Κριτσωτάκη, ενώ ερμηνεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ), υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «Φωνωδία». Στη διεύθυνση της Χορωδίας είναι ο Ιωάννης Ιδομενέως, στο τραγούδι ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και στο πιάνο η Μαρία Παπαπετροπούλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3J8EKmw.

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 8 και 5 ευρώ, ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

- Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5:30 έως τις 9 μ.μ.).

- Την ticketservices.gr, από τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3Higtc7.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία Covid-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News