Αρκαλοχώρι: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο αστέρι (βίντεο)

Πολιτισμός
Αρκαλοχώρι: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο αστέρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Φωταγωγήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο αστέρι ύψους έξι μέτρων, στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, στον λόφο του Προφήτη Ηλία, στην εκκλησία που καταστράφηκε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Γιώργος Γλυκοκόκαλος, βρέθηκε δίπλα στους σεισμόπληκτους και παρέστη στη φωταγώγηση και υπό τους ήχους της κρητικής λύρας τραγούδησε σκορπώντας κέφι στους παρευρισκόμενους.

Πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο σημείο μέτρησε αντίστροφα με τον δήμαρχο Αρκαλοχωρίου για την φωταγώγηση του αστεριού. «Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ήταν αυτό που έπεσε πρώτο εκείνη την μέρα της 27ης Σεπτεμβρίου. Μία μέρα που άλλαξε τις ζωές όλων μας, μέσα σε 24 δευτερόλεπτα. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι από εκεί πάνω θα θέλαμε να αρχίσουν πάλι όλα, από εκεί να δοθεί η σπίθα της ελπίδας, με το άναμμα ενός μεγάλου αστεριού, που θα φαίνεται  στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

»Θέλουμε να είναι εκεί πάνω να λάμπει, να φωτίζει, να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας λέει «εδώ είμαι να σας δείχνω τον δρόμο της προσμονής και της ελπίδας». Θα είναι εκεί, να μας θυμίζει ότι όλα θα φτιάξουν και θα γίνουν καλύτερα. Θα αφήσουμε τις ακτίνες του να λάμψουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου», αναφέρουν οι άνθρωποι που ένωσαν δυνάμεις για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Σημείο αναφοράς  για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι οι αίθουσες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, στο Αρκαλοχώρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News