«Τα ρούχα του βασιλιά» του Γιάννη Καλατζόπουλου έρχονται στα Χανιά

Πολιτισμός
«Τα ρούχα του βασιλιά» του Γιάννη Καλατζόπουλου έρχονται στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Σάββατο,18 Δεκ 2021, 17:00
Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει την παράσταση του Γιάννη Καλατζόπουλου «Τα ρούχα του βασιλιά»

Το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου, «Τα ρούχα του βασιλιά», βασισμένο στο παραμύθι «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, παρουσιάζει αυτό το σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 5 και τις 7 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιπεριφέρειας Χανίων και το Κοινωνικό Φαρμακείο Χανίων.

«Τα ρούχα του βασιλιά» είναι ένα έργο που ξεχειλίζει από μηνύματα: αποστροφή και απέχθεια για την υποκρισία, την αδικία, τον αυταρχισμό, αγάπη για την ειλικρίνεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος διασκεύασε το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν λίγο πριν το τέλος της δικτατορίας και οι αναφορές σε αυτή είναι κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανείς. Οι φτωχοί και οι ασήμαντοι γίνονται σπουδαίοι, οι βασιλιάδες και οι κάθε λογής «δυνατοί» γελοιοποιούνται και απαξιώνονται.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε από το Θεσσαλικό Θέατρο τη θεατρική περίοδο 1978-79, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Ζιάκα και μουσική Λουκιανού Κηλαϊδόνη.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News