Πολιτισμός

Ορθόδοξος Λόγος: Πώς βρίσκουμε ένα σπουδαίο βιβλίο

Πώς βρίσκουμε ένα σπουδαίο βιβλίο, σε ποιο μέρος το αναζητούμε, τι έχει να μας προσφέρει, με ποιο τρόπο το επιλέγουμε, γιατί είναι πραγματική παρηγοριά και ωφέλεια για την ανθρώπινη ύπαρξη, είναι μερικά από τα θέματα που συζητά η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος»

Η παρηγοριά, η παρουσία και η αγάπη του Χριστού στη ζωή μας προσφέρονται στο σημερινό άνθρωπο μέσα από το «Ορθόδοξο βιβλίο». Τα βιβλιοπωλεία των Ιερών Μητροπόλεων μέσα από το υλικό που προσφέρουν, και κυρίως το βιβλίο, απευθύνονται στον άνθρωπο κάθε ηλικίας δείχνοντας το δρόμο της αγάπης, της σωτηρίας, του Κυρίου μας. Ένα βιβλίο κάθε ώρα της ημέρας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, έχει να προσφέρει πολλά με ήσυχο, αλλά καθοριστικό τρόπο ειδικά σε μία εποχή όπως η δική μας, υψηλής και ραγδαίας τεχνολογικής προόδου.

 

Τα βιβλιοπωλεία των Ιερών Μητροπόλεων, όπως και αυτό της τοπικής μας Εκκλησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, είναι τα σημεία εκείνα όπου ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να συναντήσει το κατάλληλο βιβλίο, για τη προσωπική του μόρφωση αλλά και για τη ζωή του.

 

Πώς βρίσκουμε ένα σπουδαίο βιβλίο, σε ποιο μέρος το αναζητούμε, τι έχει να μας προσφέρει, με ποιο τρόπο το επιλέγουμε, γιατί είναι πραγματική παρηγοριά και ωφέλεια για την ανθρώπινη ύπαρξη, είναι μερικά από τα θέματα που συζητά η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της ΚΡΗΤΗTV, αυτήν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 16 : 30’.

 

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια