Αυλαία με την λυρική ταινία «Ολομόναχοι μαζί»

Πολιτισμός
Αυλαία με την λυρική ταινία «Ολομόναχοι μαζί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Κυριακή,12 Δεκ 2021, 19:00
Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Τη λυρική ταινία «Ολομόναχοι μαζί» θα προβάλλει, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών», ολοκληρώνοντας τον α’ κύκλο προβολών στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ασιατικό Κινηματογράφο

Τη λυρική ταινία «Ολομόναχοι μαζί» του πολυβραβευμένου ανατόμου της ανθρώπινης ψυχής, ιδιοφυούς Κορεάτη σκηνοθέτη Κιμ Κι Ντουκ, προβάλλει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα και στις 21:30 το βράδυ, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ολοκληρώνοντας τον α’ κύκλο προβολών στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ασιατικό Κινηματογράφο.

Περίληψη: Ένας νεαρός μοτοσυκλετιστής αναζητά άδεια σπίτια, όχι για να τα διαρρήξει, αλλά για να περάσει μερικές μέρες σ' αυτά ως κανονικός νοικάρης. Σε μια από τις εξορμήσεις του συλλαμβάνεται από την (μη απούσα) ιδιοκτήτρια, μια κακοποιημένη σύζυγο, έτοιμη να δραπετεύσει από τον καταπιεστικό άντρα της. Στην ταινία τα δύο μοναχικά πρόσωπα πλησιάζουν το ένα το άλλο χωρίς σχεδόν να μιλάνε μεταξύ τους, σε μια θαυμάσια, συναρπαστική, αν και ασυνήθιστη, ερωτική ιστορία δοσμένη με όμορφες, λυρικές εικόνες.

Το «Ολομόναχοι μαζί» είναι μια τρυφερή ταινία, στην οποία δε λείπει η βία με τη μορφή της μοναξιάς, της απόγνωσης και της κακοποίησης, παράλληλα με την αναζήτηση της απελευθέρωσης από τα δεσμά μιας απάνθρωπης κοινωνίας μέσω της έκφρασης της ερωτικής επιθυμίας που μπορεί να υπάρξει μόνο στα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο.

Η ταινία κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News