Ο «Λ(ο)ιμός» του Θουκυδίδη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Ο «Λ(ο)ιμός» του Θουκυδίδη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 21:15.

Ο «Λ(ο)ιμός» του Θουκυδίδη από το Θέατρο Κάτω έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 21:15.

μπορείτε να παρακολουθήσετε την on line πρεμιέρα της θεατρικής παραγώγης, ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη, On demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Θουκυδίδης στο έργο του Ιστορίαι, όπως μεταγενέστερα ονομάστηκε, περιγράφει τα γεγονότα που συνθέτουν τον πελοποννησιακό πόλεμο την περίοδο 431π.Χ. έως 411π.Χ. Στην αρχή του έργου του περιγράφεται ο λοιμός των Αθηνών, μια συγκινητική περιγραφή της φοβερής επιδημίας που εκδηλώθηκε στην Αθήνα και αφαίρεσε τη ζωή μεγάλου ποσοστού των κατοίκων της πόλης, μεταξύ των οποίων και του Περικλή και της οικογένειάς του. Λέγεται, ότι η νόσος αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην Αιθιοπία, κατόπιν στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και σε άλλες περιοχές των Περσών, έως ότου φθάσει στην Αθήνα σε μία δύσκολη, μάλιστα, περίοδο για την πόλη με τους Σπαρτιάτες να είναι προ των πυλών.

Ο «Λ(ο)ιμός» του Θουκυδίδη του Θεάτρου Κάτω συνδιαλέγεται με το φαινόμενο του λοιμού, ως ένα φαινόμενο που επανέρχεται στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, μέσα από το πρίσμα της τέχνης του λόγου. Ένας λοιμός του σήμερα, λιμός του αύριο.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ, καθώς και backstage από τα γυρίσματα εδώ

Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης | Ηθοποιοί: Στέλιος Αναστασιάδης, Γιάννης Βασιλειάδης, Πάνος Ιωαννίδης, Βαγγέλης Λαγουδιανάκης, Τίτος Λίτινας, Γιάννης Σούλας | Βοηθός σκηνοθέτης : Μαρία Μπατή | Μουσική: Γιάννης Κατσαρός, Γιώργος Στεφανάκης | Κινηματογράφηση: Μαρία Παπαδάκη | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στέλιος Χουστουλάκης | Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ευαγγελία Καμπουράκη | Χορογραφία: Θάλεια Δίτσα | Video Art:  Ειρήνη Λιναρδάκη | Οργάνωση Παραγωγής: ΘΕΑΤΡΟ “ΚΑΤΩ”

Διοργάνωση – Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία πολιτισμού

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News