Ιεράπετρα: Με Stavento και Αδάμου, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Πολιτισμός
Ιεράπετρα: Με Stavento και Αδάμου, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί και εφέτος στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία Ηρώων, ενώ η βραδιά θα γεμίσει με τα τραγούδια και τις μελωδίες των τραγουδιστών και των σπουδαίων μουσικών της μπάντας

Με μια ξεχωριστή νεανική συναυλία με τους Stavento και την Ήβη Αδάμου, θα κάνει   έναρξη της εορταστικής Χριστουγεννιάτικης περιόδου ο Δήμος Ιεράπετρας, στις 8:30  το βράδυ της Τρίτης, 7 Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Σακκαδάκη, θα φωταγωγήσουν το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί και εφέτος στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία Ηρώων, ενώ η βραδιά θα γεμίσει με τα τραγούδια και τις μελωδίες των τραγουδιστών και των σπουδαίων μουσικών της μπάντας που θα κατέβει από την Αθήνα αποκλειστικά γι’ αυτή την εκδήλωση.

«Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, στις 8:30 το βράδυ της Τρίτης θα φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας στην κεντρική πλατεία Ηρώων, εκεί όπου θα στήσουμε και εφέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό για να δώσουμε χαρά στα παιδιά, τούτες τις Άγιες μέρες που έρχονται.

Στη συναυλία με τους Stavento θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα φοράμε όλοι τις μάσκες μας και θα είμαστε καθήμενοι στο χώρο μπροστά από τον οποίο θα έχουμε στήσει την εξέδρα των μουσικών.

Δεν έχουμε όμως ξεχάσει και τα άλλα κεντρικά σημεία της πόλης και των χωριών μας . Εκτός από τον στολισμό του εμπορικού κέντρου , έχουμε στολίσει και άλλα κεντρικά σημεία και συνεχίζουμε να στολίζουμε περισσότερα τμήματα  της πόλης και των χωριών  μας με όσα διαθέσιμα στολίδια έχουμε , και με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουμε», μας είπε σχετικά η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Σακκαδάκη.

Δημιουργείται υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην Ιεράπετρα

Τον δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, επισκέφτηκε στο γραφείο του, ο φιλόλογος, κ. Μανόλης Τζάβλας, όπου παρουσία της αντιδημάρχου, κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη και του ειδικού συνεργάτη, κ. Γιώργου Κοϊνά, ανέπτυξε την πρόταση του ίδιου και του αρχιτέκτονα, κ. Γιώργου Κουφάκη, για τη δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην πόλη της Ιεράπετρας.

Σε αντίθεση με τη συμβατικές, κλειστού τύπου βιβλιοθήκες που λειτουργούν με «κάρτες» και συγκεκριμένο ωράριο, η υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό 24  ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Οι χρήστες της, θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο επιθυμούν και να αφήσουν ένα δικό τους. Ο κ. Καλαντζάκης ανταποκρίθηκε θετικά στην συγκεκριμένη πρόταση και δεσμεύτηκε να στηρίξει το όλο εγχείρημα.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι,  «στηρίζουμε και αποδεχόμαστε τη σημερινή πρόταση  για τη δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην Ιεράπετρα.

Στόχος μας είναι να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα συνεισφοράς και συμμετοχής, με τελικό κέρδος τη διασπορά της ιδέας της φιλαναγνωσίας στο ευρύτερο κοινό, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Τζάβλα  και τον κ. Κουφάκη  για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρότασή τους, η οποία αποσκοπεί στην ανταλλαγή όχι μόνο βιβλίων και ιδεών αλλά και στην κοινωνική αλληλεπίδραση των πολιτών της Ιεράπετρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News