Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (εικόνες)

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ελευθερίας - Μια όμορφη εορταστική νότα έχει δώσει στην πλατεία Ελευθερίας το παγοδρόμιο και τα ψυχαγωγικά παιγνίδια, που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά

Σε μια απλή τελετή, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγησή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο κοσμεί την καρδιά της πόλης, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Μεγάλου Κάστρου. 

Η Πλατεία Ελευθερίας πλημμύρισε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ μικροί και μεγάλοι μπόρεσαν να απολαύσουν τη βόλτα τους στο γιορτινό Ηράκλειο αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, το οποίο άνοιξε επίσημα τις πύλες του στο κοινό.

Πάνω από 45 χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με χριστουγεννιάτικα είδη, προϊόντα λαϊκής τέχνης και όχι μόνο, έχουν στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν όμορφες στιγμές στο παγοδρόμιο και στα ψυχαγωγικά παιγνίδια.

Στο σύντομο μήνυμα του ο δήμαρχος τόνισε: «Επιστρέφουμε φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο είναι ανανεωμένο και περιμένει μικρούς και μεγάλους να μπουν στο κλίμα των εορτών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, τόσο με το Κάστρο, όσο με τον γενικότερο στολισμό, φρόντισαν για να δημιουργηθεί η κατάλληλη χριστουγεννιάτική ατμόσφαιρα στην πόλη, η οποία ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της διάθεσης των δημοτών και στην τόνωση της τοπικής αγοράς», είπε.

«Ειδικά φέτος, οφείλουμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο, πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τους δικούς μας ανθρώπους. Για αυτό το λόγο είμαστε σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ προκειμένου να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων, αποτελούν δείγμα αλληλεγγύης. Και τις φετινές γιορτές χρειαζόμαστε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Χρόνια πολλά σε όλους», τόνισε.

Ειδικά φέτος, τη διαμόρφωση και τον διάκοσμο του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, εκτός από την ομάδα της ΔΗΚΕΗ, ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργη Πετράκη σε συνεργασία με τον εικαστικό Μανόλη Αποστολάκη.

Το Κάστρο περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες και θα λειτουργήσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Όπως έγινε γνωστό καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές, τα οποία θα προσαρμοστούν εφόσον υπάρξει ανάλογη ανάγκη, ενώ στο χώρο του Χριστουγεννιάτικου χωριού, όπως είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου θα εγκατασταθούν και εμβολιαστικά κέντρα για όσους πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Μέχρι στιγμής, η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο είναι ελεύθερη στο κοινό.

Ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr βρέθηκε και νωρίτερα στην Πλατεία Ελευθερίας καταγράφοντας το κλίμα που επικρατεί, λίγες ώρες πριν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι περιορισμένα, εξαιτίας των νέων μέτρων για την Πανδημία του Κορωνοϊού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News