Ηράκλειο και Ρέθυμνο «φόρεσαν» τα γιορτινά τους (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο και Ρέθυμνο «φόρεσαν» τα γιορτινά τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Ώρα Αιχμής» σε ένα live οδοιπορικό στους κεντρικούς δρόμους του γιορτινού Ηρακλείου

Έντονο είναι το «άρωμα» των Χριστουγέννων στο Ηράκλειο που ήδη άρχισε να βάζει τα γιορτινά του με τον στολισμό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η εικόνα να βοηθήσει τον κόσμο να κατέβει στην γιορτινή αγορά του Ηρακλείου με ότι αυτό συνεπάγεσαι για τους τζίρους των καταστημάτων.

Στη διάρκεια της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής», η δημοσιογράφος Αθηνά Πατεράκη μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιάννη Αναστασάκη έκανε ένα live οδοιπορικό στους κεντρικούς δρόμους του γιορτινού Ηρακλείου που ομολογουμένως φέτος είναι πιο εντυπωσιακός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Από την συμβολή των οδών Ίδης, Καλοκαιρινού και Ταγματάρχη Τζουλάκη ο Γιάννης Αναστασάκης μίλησε για το στοίχημα του δήμου που στοχεύει να βοηθήσει τον κόσμο στην εποχή της πανδημίας να νιώσει έντονα το «άρωμα» των εορτών.

Πέρα από το Χριστουγεννιάτικο κάστρο που βρίσκεται στην τελική ευθεία στην Πλατεία Ελευθερίας ήδη η πόλη προετοιμάζεται για την φωταγώγηση του δέντρου, ενώ διαφορετική προς το καλύτερο είναι η εικόνα και περιμετρικά του κέντρου όπως η Πλατεία Κορνάρου, η μικρή και η μεγάλη Έβανς, η Αβέρωφ και η Αγίου Μηνά.

Βέβαια δεν λείπουν και τα παράπονα των εμπόρων και κατοίκων σε περιοχές εκτός κέντρου για φτωχό διάκοσμο στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων και σχεδόν ανύπαρκτο στην Λεωφόρο Κνωσού και την Παπαναστασίου. Πάντως, με βάση τον σχεδιασμό ο διάκοσμος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

«Στο κέντρο εφαρμόζουμε την επιτυχημένη λογική των δύο τελευταίων χρόνων αλλά με πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στα χωριά. Πάντως με βάση τον σχεδιασμό στο κέντρο του Ηρακλείου συνεχίζεται ο διάκοσμος στις πλατείες Ελευθερίας, Ελ. Βενιζέλου (Λιοντάρια), Καλλεργών, Θεοτοκοπούλου, Νικ. Φωκά, Κοραή, Αγ. Αικατερίνης, Δασκαλογιάννη, Κορνάρου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αρκαδίου, και οι οδοί: Δικαιοσύνης, Ίδης, Καλοκαιρινού, Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κατεχάκη, Κυρ. Λουκάρεως, Έβανς, Αβέρωφ, Ζωγράφου, Ιδομενέως, Σ. Βενιζέλου, 25ης Αυγούστου, Δαιδάλου, Ανδρόγεω, Αγ. Τίτου, 1821, 1866, Σμύρνης, Κόσμων, Αργυρακη, Ικάρου, Πλαστήρα, Μ. Οδηγητρίας.

Όσον αφορά την πορεία των έργων στο κέντρο της πόλης ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης τόνισε στην «Ώρα Αιχμής» ότι η εικόνα τις γιορτές θα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη στην πόλη του Ηρακλείου. Εντυπωσιακό και το live της εκπομπής στα στέκια νεολαίας του Ρεθύμνου με την Στέλλα Μαθιουδάκη να μεταφέρει το παλμό της ρεθεμνιώτικης νύχτας μιας ανάσα πριν τις γιορτές αλλά και τον προβληματισμό για τα μέτρα της πανδημίας από τον εμπορικό σύλλογο και την εστίαση στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News