Στην Κρήτη η avant premiere του «Λούγκερ»

Πολιτισμός
Στην Κρήτη η avant premiere του «Λούγκερ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Κυριακή,21 Νοε 2021, 18:00
Στον δημοτικό κινηματογράφο «Ρεξ» στον Άγιο Νικόλαο
Η νέα ταινία του Κώστα Χαραλάμπους σε επίσημη πρώτη προβολή στον Άγιο Νικόλαο - Πώς μπορούν να κερδίσουν προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την πρώτη προβολή

Ένα ακόμη ραντεβού με τους σινεφίλ του νησιού δίνει η «ΚΡΗΤΗ TV», προσφέροντάς τους, σε συνεργασία με την Odeon, τη δυνατότητα να απολαύσουν πρώτοι, σε avant premiere, το σπαρακτικό δράμα του Κώστα Χαραλάμπους «Λούγκερ». Μια ταινία με έντονο «άρωμα» Κρήτης, αφού πολλά από τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο.

Η πρεμιέρα για τους τηλεθεατές της «ΚΡΗΤΗ TV» - και μόνο - θα γίνει αυτή την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στον δημοτικό κινηματογράφο «Ρεξ» στον Άγιο Νικόλαο (Λασθένους και Σφακιανάκη). Η ώρα προσέλευσης είναι στις 5:30 το απόγευμα, ενώ το «παρών» στην προβολή θα δώσουν τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ηθοποιοί της ταινίας.

Προσκλήσεις

Πώς μπορούν να κερδίσουν προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι; Παρακολουθώντας καθημερινά τις εκπομπές «Καλό Μεσημέρι» και «Κρήτη Σήμερα», όπου ήδη δίνονται προσκλήσεις. Προσκλήσεις δίνονται και στα ερτζιανά, σε όλες τις ραδιοφωνικές παραγωγές του Ράδιο 98,4, αλλά και μέσα από τα social media του Ομίλου της «ΚΡΗΤΗ TV».

Σημειώνεται πως τα κατά την είσοδό τους οι τηλεθεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test. Η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου είναι υποχρεωτική. Η ταινία θα «βγει» στους κινηματογράφους για το ευρύ κοινό στις 25 Νοεμβρίου.

Σπαραχτικό δράμα

Ο Τάσος Νούσιας, ο Γιωργής Τσουρής (βραβευμένος με το Βραβείο Χορν 2020), η Στεφανία Γουλιώτη και ο Ερρίκος Λίτσης πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Κώστα Χαραλάμπους («Δεμένη κόκκινη κλωστή»), σε ένα σπαρακτικό δράμα εποχής, που μας μεταφέρει στην ελληνική πραγματικότητα της περιόδου μετά την Κατοχή. Έντονο κοινωνικοπολιτικό παρασκήνιο, οικογενειακές διαμάχες και ανθρώπινες σχέσεις αντιμέτωπες με την αστείρευτη δύναμη του πλούτου.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου.

Ο απότομος πλουτισμός, όμως, θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας. Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχτεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά. Πώς αλήθεια επηρεάζει ο πλούτος τούς ανθρώπους; Μπορούν όλα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη;

Σκηνοθετικό σημείωμα

Στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης θα γράψει: «Τα γεγονότα της ταινίας αφορούν μια εποχή στην οποία η Ελλάδα έψαχνε τις ισορροπίες της. Μόλις λίγα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο η χώρα μας προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της μέσα σε ένα κόσμο που αναπτύσσεται φιλελεύθερα. Η εποχή τότε, όπως και κάθε εποχή έπειτα από μεγάλες αναταράξεις, ευνοούσε τους “τολμηρούς” ανθρώπους που διαβλέπουν τις ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Η οικογένεια Αγγελιδάκη αποτελεί μια δεμένη επαρχιακή οικογένεια που “διάβασε” σωστά τις “μελλοντικές προκλήσεις” και πλούτισε εκμεταλλευόμενη το εμπόριο πετρελαίου, το οποίο ανθούσε. Οι αλλαγές, τις οποίες θα επιφέρει ο πλούτος στις μεταξύ τους σχέσεις, δεν αναπτύσσονται στην ιστορία μας γραμμικά, αλλά με παράλληλο μοντάζ. Οι ιστορίες μας ξεδιπλώνονται διαδοχικά, “τρέχοντας” δίπλα-δίπλα το σήμερα με το χθες. Έτσι, παρελθόν και παρόν διαπλέκονται οργανικά, κάνοντας έκδηλες τις κρίσιμες μεταλλαγές που οδηγούν την ιστορία προς το αποκαλυπτικό φινάλε της».

Οι συντελεστές - Πρωταγωνιστές... και από την Κρήτη

Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Χαραλάμπους, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο με την Πένη Φυλακτάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ισίδωρος Σταμούλης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Σοφία Μανωλάκου, Νίκη Λάμη, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Ζώης, Κυριακή Στούρου, Γιώργος Γαρνάβος, καθώς και οι μικροί πρωταγωνιστές από την Κρήτη: Κωνσταντίνος-Στέλιος Συντιχάκης, Δάφνη Βάρδα, Βάιος Κορομπύλιας, Μανόλης Βάρδας, Άννυ Κολομίσα και Κέλλυ Καραμανωλάκη.

Έκτακτη συμμετοχή: Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου, Σπύρος Μπιμπίλας, Οδυσσέας Σταμούλης, Χάρης Σώζος, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μίνα Χειμώνα, Αλεξάνδρα Παντελάκη και Νότα Παρούση.

Η φωτογραφία είναι της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και το μοντάζ του Χρήστου Τσούμπελη.

Παραγωγή: Odeon, Κώστας Χαραλάμπους, ΕΡΤ Α.Ε. και Κώστας Μαμιδάκης.

Εκτέλεση παραγωγής: “EYESIN Productions”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News