Πολιτισμός

Η πολιτιστική κληρονομία του Μαλεβιζιώτη

Στην τελική φάση έχει μπει η μελέτη για την ένταξη του Μαλεβιζιώτη χορού στο Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού

Στην τελική φάση έχει μπει η μελέτη για την ένταξη του Μαλεβιζιώτη χορού στο Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού.

Μία προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου, που στόχο έχει την καταγραφή, την προστασία και την ανάδειξη του χορού και του μουσικού σκοπού ως μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Μαλεβιζίου. Ήδη η σχετική πρόταση, που κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, αξιολογήθηκε θετικά στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο της μελέτης τεκμηρίωσης για την ένταξη του Μαλεβιζιώτη στο Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εκτός από τις απόψεις δεκάδων Πολιτιστικών Συλλόγων από τον Δήμο Μαλεβιζίου, καλούνται και οι πολίτες να καταθέσουν την άποψή τους και να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου  έχει αναρτηθεί ένα ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο μπορούν οι πολίτες να βοηθήσουν με την άποψή τους για τον Μαλεβιζιώτη χορό στην τεκμηρίωση για την ένταξή του στο Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ενεργό για έναν μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια