Νίκος Ψιλάκης: Αποκαλύψεις μιας ζωής από έναν υπερήφανο Κρητικό (βίντεο)

Κρήτη
Νίκος Ψιλάκης: Αποκαλύψεις μιας ζωής από έναν υπερήφανο Κρητικό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Ψιλάκης εξομολογείται τον έρωτα του για την Κρήτη, που από μικρή ηλικία αναδύθηκε στην καρδιά του

Ένας υπερήφανος Κρητικός, η πρωινή φωνή όλης της Κρήτης, ένας ανήσυχος δημοσιογράφος, μα συνάμα και ένας παθιασμένος συγγραφέας. Κάπως έτσι χαρακτηρίζουν, όσοι αγαπούν και θαυμάζουν το έργο αλλά και την προσωπικότητά του.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Νίκος Ψιλάκης, βρέθηκε σε ένα από τα αγαπημένα του λημέρια στο Ηράκλειο και μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV και την δημοσιογράφο, Μαρία Σπουρδαλάκη, σε μια εκ βαθέων συζήτηση, ο Νίκος Ψιλάκης εξομολογείται τον έρωτα του για την Κρήτη, που από μικρή ηλικία αναδύθηκε στην καρδιά του, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει την έρευνα της κρητικής παράδοσης και ιστορίας ως το δικό του ελιξίριο ζωής.

Από το 2015, μετά από 26 χρόνια  η πρωινή φωνή της Κρήτης έχει αποχαιρετήσει το δικό της ραδιοφωνικό κοινό με ένα απόσπασμα από τον Βιντσέτζο Κορνάρο. Σήμερα, ως ένας «μοναχικός» συγγραφέας που η πένα του συνεχίζει να αποτυπώνει πάνω στο χαρτί την ιστορία αυτού του τόπου αλλά και το μύθο που κατακλύζει το μυαλό του, ο Νίκος Ψιλάκης βρίσκεται στο τυπογραφείο για το νέο του ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο για ακόμη μια φορά παρουσιάζει τη δύναμη της λογοτεχνίας με τον σεβασμό προς την ιστορία και τα ιστορικά τεκμήρια.

Την ίδια στιγμή, η καρδιά του Νίκου Ψιλάκη, όπως ο ίδιος τολμάει να αποκαλύψει, έχει αφιερωθεί στις πιο ουσιαστικές και αγνές αγάπες. Αυτές δεν είναι άλλες από την οικογένεια και τα δύο του εγγόνια, τα οποία δίνουν χρώμα στις σελίδες του δικού του βιβλίου, στο οποίο υπογράφει  πλέον με την ιδιότητα του "παππού".

 Στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News