Χανιά: Έκθεση ταξιδεύει τους επισκέπτες στη Σμύρνη

Κρήτη
Χανιά: Έκθεση ταξιδεύει τους επισκέπτες στη Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας περίπατος στις γειτονιές της πόλης, όπου χτυπούσε η καρδιά του Ελληνισμού της Ανατολής μέχρι το 1922

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος” και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης συνδιοργανώνουν την έκθεση αρχειακού υλικού “Εύμορφος Πόλις”. Μια έκθεση με ταχυδρομικά δελτάρια από τη Σμύρνη από τη συλλογή του προέδρου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Λουκά Χριστοδούλου, και του ηθοποιού και συλλέκτη κ. Λευτέρη Λαμπράκη, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της έκθεσης.

Ένας περίπατος στις γειτονιές της πόλης, όπου χτυπούσε η καρδιά του Ελληνισμού της Ανατολής μέχρι το 1922, ένας περίπατος στο “Παρίσι του Λεβάντε”, μια πόλη πολυεθνική και ονειρεμένη, μέσα από καρτ-ποστάλ της περιόδου της ακμής της. Τότε που το ελληνικό στοιχείο έδινε τον τόνο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, στην οικονομία, στα γράμματα και στις τέχνες.

Η έκθεση ανοίγει αυλαία σήμερα Τετάρτη, και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με ώρες λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που ισχύουν για τον COVID-19.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα, ενώ στο πλαίσιό της θα ακολουθήσει στις 8 μ.μ. ομιλία του κ. Λουκά Χριστοδούλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στον 1ο όροφο του κτηρίου.

Η έκθεση διοργανώνεται με τη μεγάλη συνδρομή από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News