Μουσικό «ταξίδι» με τον Μιχάλη Κονταξάκη και τους ήχους του μαντολίνου

Πολιτισμός
Μουσικό «ταξίδι» με τον Μιχάλη Κονταξάκη και τους ήχους του μαντολίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Πέμπτη,04 Νοε 2021, 21:00
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Ο Μιχάλης Κονταξάκης πρόκειται να παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στο μαντολίνο και εμπνευσμένο από τους ήχους της Κρήτης

Ο δεξιοτέχνης του «κρητικού μαντολίνου» Μιχάλης Κονταξάκης παρουσιάζει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου, στις 9 το βράδυ, ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στο μαντολίνο, εμπνευσμένο από ήχους της Κρήτης και του κόσμου. Παρουσιάζει τον ήχο του μέσα από τη συμμετοχή του σε δύο ιδιαίτερα ντουέτα που διατηρεί στο νησί της Κρήτης.

Το ντουέτο «Θίνες» δημιουργεί έναν ειλικρινή αυτοσχεδιαστικό μουσικό διάλογο με τον «κρουστό» Χάρη Μπάκα και, στο ντουέτο “Mandoloop”, ο κιθαρίστας Αντώνης Βουμβουλάκης με τη χρήση loops δημιουργεί ηχοπεριβάλλοντα μέσα στα οποία ταξιδεύει ο ήχος του μαντολίνου. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει ρεπερτόριο από τη μουσική παράδοση της Κρήτης - διασκευασμένο και μη - και συνθέσεις του Μιχάλη Κονταξάκη.

Το μαντολίνο, ένα όργανο που δύσκολα πρωταγωνιστεί στην ελληνική μουσική σκηνή και δισκογραφία, μας «ταξιδεύει» μέσα από πρωτότυπους ήχους και λιτούς συνδυασμούς οργάνων. Ο Μιχάλης Κονταξάκης ασχολείται με τη μελέτη και έρευνα του μαντολίνου, τόσο ως ένα όργανο που έχει ενταχθεί στη βιωματική του μουσική (τη μουσική της Κρήτης) αλλά και ως ένα μέσο για να εκφράσει τη δική του μουσική. Ο ίδιος έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και διεύρυνση του κρητικού παιξίματος στο μαντολίνο, πάντα με σεβασμό στο παραδοσιακό ύφος και την τεχνοτροπία που έχει αναπτυχθεί στην Κρήτη. Εισάγοντας νέες τεχνικές και εκφραστικά στοιχεία, ανοίγει νέους ορίζοντες και προοπτικές για το όργανο αυτό.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι οι Μιχάλης Κονταξάκης (μαντολίνο), Χάρης Μπάκας (κρουστά) και Αντώνης Βουμβουλάκης (κιθάρα).

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 12 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

- Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5:30 έως τις 9 μ.μ.).

- Την ticketservices.gr, από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3Gz8MyF.

- Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Η πληρωμή απ’ όλα τα σημεία γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου λειτουργεί ως αμιγής χώρος εκδηλώσεων και για την είσοδο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την Covid-19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News