Η θεατρική παράσταση “Modus vivendi” από το “ΟΜΜΑ Στούντιο”

Πολιτισμός
Η θεατρική παράσταση “Modus vivendi” από το “ΟΜΜΑ Στούντιο”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τρίτη,02 Νοε 2021, 21:30
Στο “Hugs”, στη λεωφόρο Κνωσού 221, το “OMMA Στούντιο”
Μια παράσταση για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, εμπνευσμένη από τις «Τρεις αδερφές» του Άντον Τσέχοφ

Ανοίγει σήμερα Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, το βράδυ η αυλαία της θεατρικής παράστασης “Modus vivendi” ή «Πώς να ζήσουμε» που ανεβάζει στο “Hugs”, στη λεωφόρο Κνωσού 221, το “OMMA Στούντιο”.

Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από τις «Τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχοφ, από ποιητικά και φεμινιστικά κείμενα, και είναι αφιερωμένη στην πρώτη γυναίκα Ελληνίδα φεμινίστρια, δημοσιογράφο και λογία από το Ρέθυμνο, την Καλλιρόη Παρρέν (1861-1940).

«Τρεις γυναίκες. Τα όνειρα, οι ελπίδες και η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο ζωής... Μια παράσταση για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Ο σημερινός αυτοματοποιημένος και “ηλεκτρονικός” τρόπος ζωής απομακρύνει τους ανθρώπους αυξάνοντας τη μοναχικότητα και τη δημιουργία πλασματικών κόσμων, που οι άνθρωποι βιώνουν ως “πραγματικότητα”.

Μπορεί το θέατρο μέσα από τα κλασικά κείμενά του, η λογοτεχνία και η ποίηση να “δείξουν” τον δρόμο μιας επιστροφής σε μια ζωή γεμάτη ουσία, συναισθήματα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη; Μπορεί το θέατρο και η λογοτεχνία να διαλύσει τις εντυπώσεις και να υποδείξει έναν νέο τρόπο ζωής, που όμως είναι διαχρονικός, μιας και εμπεριέχει τη φύση των πραγμάτων;

Η παράσταση και τα κείμενα που θα ακουστούν θα εξερευνήσουν αυτά τα ερωτήματα μέσα από τη σχέση τριών γυναικών επί σκηνής, οι οποίες θα προσπαθήσουν να καταδείξουν τις λύσεις που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, έτσι που να αποκαλύπτονται ο ένας στον άλλο, καταργώντας για λίγο τη μοναξιά τους ή επιβεβαιώνοντας το ανέφικτο μιας συμβίωσης», αναφέρουν οι δημιουργοί της παράστασης.

Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού για την περίοδο 2020-2021.

Συντελεστές

Τη σύνθεση των κειμένων, τη δραματουργία και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Διαμαντής. Παίζουν οι Ειρήνη Κουτσάκη, Σοφία Δερμιτζάκη και Εμμανουέλα Κοκοβάκη. Στην επιμέλεια μουσικής και τους φωτισμούς είναι ο Αντώνης Διαμαντής.

Αφίσα-πρόγραμμα: “2bCreative”, Γρηγόρης Κληρονόμος.

Παραστάσεις

Παραστάσεις θα δίδονται από σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου καθώς και στις εξής ημερομηνίες: 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 και 14 Νοεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ.

Στις 6, 7 και 13 Νοεμβρίου θα δοθούν διπλές παραστάσεις, στις 7:30 το απόγευμα και στις 9.30 το βράδυ.

Η γενική είσοδος είναι 12 ευρώ, ενώ για τους φοιτητές και τους ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) είναι 8 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ticketservices.gr/EVENT/modus-vivendi-pos-na-zisoume/.

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ασφαλή προσέλευση στους κλειστούς χώρους θεάτρου.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δε θα επιτρέπεται.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News