Ηράκλειο: Φεστιβάλ αφιερωμένο στο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Φεστιβάλ αφιερωμένο στο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,31 Οκτ 2021, 21:00
Στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου
Το φεστιβάλ “The Extreme Cretan Music World” παρουσιάζει την εξέλιξη της παραδοσιακής κρητικής μουσικής

Μ’ ένα αφιέρωμα στον Νίκο Μαμαγκάκη και τη σχέση της μουσικής του Ρεθύμνιου συνθέτη με την κρητική καλλιτεχνική παράδοση τόσο της ποίησης, όσο και της μουσικής, ξεκινάει αυτή την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, το “The Extreme Cretan Music World”.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην εξέλιξη της παραδοσιακής κρητικής μουσικής.

Με ερμηνευτές τη Σαβίνα Γιαννάτου, την Ειρήνη Δερέμπεη και τον Πάνο Παπαϊωάννου, το κοινό του Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει στίχους από ριζίτικα τραγούδια, αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο», την «Ερωφίλη» και τον «Κρητικό Πόλεμο», ποιήματα του μπάρμπα-Παντζελιού, του Παντελή Πρεβελάκη, του Κωστή Φραγκούλη κ.ά., όπως τα μελοποίησε ο Ρεθύμνιος συνθέτης στις διάφορες περιόδους της δημιουργικής του πορείας.

Η μουσική παράσταση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, στις 9:00 το βράδυ.

Συντελεστές

Τραγουδούν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Ειρήνη Δερέμπεη και Πάνος Παπαϊωάννου.

Στο φλάουτο είναι η Μαρία Παχνιστή,

στη λύρα ο Λευτέρης Ανδριώτης,

στην κλασική κιθάρα ο Χρυσόστομος Καραντωνίου,

στα λαουτοειδή ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης

και στην ακουστική κιθάρα ο Πάνος Παπαϊωάννου.

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 10, 12 και 15 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών), ξεκίνησε. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

- Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ).

- Την ticketservices.gr, από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3pPPfnJ.

- Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Η πληρωμή απ’ όλα τα σημεία γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου λειτουργεί ως αμιγής χώρος εκδηλώσεων και για την είσοδο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19.

Το φεστιβάλ

Το ΠΣΚΗ, μετά την απόλυτη επιτυχία του πρόσφατου Φεστιβάλ Τζαζ και τις sold out πρώτες εκδηλώσεις της τρέχουσας καλλιτεχνικής περιόδου, παρουσιάζει το “Etreme Cretan Music World Festival”, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην εξέλιξη της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση των σύγχρονων ερμηνευτών της με διαφορετικά είδη μουσικής δημιουργίας απ’ όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει έξι συναυλίες, η καθεμία από τις οποίες δημιουργεί μια ξεχωριστή πρόταση μέσα από ιδιαίτερες συνεργασίες, από ιδιαίτερους ηχοχρωματικούς ή αρμονικούς συνδυασμούς, από διαφορετικές οπτικές, στραμμένες άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον, πάντα όμως με κοινή ρίζα την αυθεντική παράδοση της κρητικής μουσικής.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει η Χρυσάννα Καρέλλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News