Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Τρίο Anasan»

Πολιτισμός
Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Τρίο Anasan»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τετάρτη,20 Οκτ 2021, 21:00
Στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου
Το πρόγραμμα αποτελείται από ντουέτα και τρίο με έργα του ύστερου Ρομαντισμού

Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα “Τρίο Anasan” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Το συγκρότημα αποτελείται από τις καλλιτέχνιδες Νατάσα Άννινου, που παίζει φλάουτο, Άννυ Καλογεράκη, που παίζει κόρνο, και Ασπασία Καραλή, που παίζει πιάνο. Το “Trio Anasan” ονομάστηκε έτσι για δύο λόγους: από τον όρο που σημαίνει συζήτηση σε χαμηλή ένταση, «ψίθυρος» (espernanto: anasan, n. conversation in low tone or whisper) και επειδή αποτελείται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των συντελεστών του (Αναστασία, Ασπασία, Άννυ).

Για τη συναυλία παρέχεται δυνατότητα προπώλησης των εισιτηρίων, αξίας 8 και 5 ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 μ.μ., και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5:30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.), στην ιστοσελίδα viva.gr, και στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα αποτελείται από ντουέτα και τρίο αυθεντικών, αλλά και διασκευασμένων έργων για φλάουτο, κόρνο και πιάνο, με έργα του ύστερου Ρομαντισμού και των αρχών του 20ού αιώνα.

Στην αρχή της συναυλίας θα παρουσιαστούν έργα με έντονο το ρομαντικό στοιχείο, αλλά λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, ώστε να δοθεί η ευκαιρία εξοικείωσης στον ακροατή με τα ηχοχρώματα των τριών προαναφερθέντων οργάνων.

Στη συνέχεια, θα ενισχύονται σταδιακά τόσο ο ιμπρεσιονιστικός παράλληλα με τον αφαιρετικό χαρακτήρα της μουσικής, όσο και τα ρυθμικά και αρμονικά «χρώματα» της χώρας προέλευσης του κάθε συνθέτη.

Το άκουσμα κατά τη διάρκεια θα γίνεται όλο και πιο οικείο, όλο και πιο χορευτικό. Θα καταλήξει μέσα από μια σειρά ετερόκλητων παραδοσιακών μοτίβων σε μια έκρηξη πάθους, με το έργο του μοναδικού συνθέτη εκτός Ευρώπης, του Αργεντινού Άστορ Πιατσόλα.

Το ΠΣΚΗ λειτουργεί ως μικτός χώρος εκδηλώσεων με πληρότητα 50%, σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test που έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την εκδήλωση, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News