«Άγιος Νεκτάριος: Ο άνθρωπος του Θεού», στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Πολιτισμός
«Άγιος Νεκτάριος: Ο άνθρωπος του Θεού», στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθήστε τη ζωντανή εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ορθόδοξος Λόγος», την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρες 16:30-17:20 - Τι σημαίνει σήμερα για μας ο βίος του Άγιου Νεκταρίου; Πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε την καρδιά μας όρθια, όταν όλοι και όλα είναι εναντίον μας; Πόσο εύκολα μπορούμε να συγχωρούμε και να προχωρούμε; Πόσο εύκολα μπορούμε να μιμηθούμε, έστω και λίγο, τον βίο του Άγιου Νεκτάριου;

Άγιος του αιώνα, Ιεράρχης, Παιδαγωγός, Άνθρωπος της υπομονής και της καρτερίας. Μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως, ή αλλιώς Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης.

Γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και η ζωή του συνδέθηκε με την Κωνσταντινούπολη, την Χίο, την Αλεξάνδρεια, την Αθήνα, τη Ριζάρειο Σχολή, την Αίγινα. Συκοφαντήθηκε απίστευτα, ήρθε σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά κατάφερνε σε όλες τις δυσκολίες να κρατήσει την καρδιά του όρθια στην αγάπη του Θεού και των ανθρώπων, οι οποίοι τον συκοφάντησαν άδικα.

Κοιμήθηκε το 1920, πάμφτωχος, συκοφαντημένος, τελείως περιφρονημένος από τους πολλούς, οι οποίοι αγνοούσαν το μεγαλείο της καρδίας του. Το 1961 ανακηρύχθηκε άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ύστερα από πλήθος θαυμαστών σημείων, τα οποία ο Θεός έδειξε στην χάρη του.

Τι σημαίνει σήμερα για μας ο βίος του Άγιου Νεκταρίου; Πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε την καρδιά μας όρθια, όταν όλοι και όλα είναι εναντίον μας; Πόσο εύκολα μπορούμε να συγχωρούμε και να προχωρούμε; Πόσο εύκολα μπορούμε να μιμηθούμε, έστω και λίγο, τον βίο του Άγιου Νεκτάριου;

Αυτά τα ζητήματα συζητά η ζωντανή εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ορθόδοξος Λόγος», την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρες 16:30'-17:20' στον νέο κύκλο εκπομπών, πάντοτε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News