Η παράσταση «Βαβυλωνία» σε μια διασκευή του Βαγγέλη Λιοδάκη

Πολιτισμός
Η παράσταση «Βαβυλωνία» σε μια διασκευή του Βαγγέλη Λιοδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Κυριακή,03 Οκτ 2021, 20:00
Στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821

Στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού Δήμου Αγίου Βασιλείου θα παρουσιαστεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου η παράσταση “Βαβυλωνία”, που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με αφορμή τον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το θρυλικό έργο του Δημήτριου Βυζάντιου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λιοδάκη, θα παρουσιαστεί στις 8 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού και τον Οργανισμό Πολιτισμού-Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου “Ο Αυλοπόταμος” και τελεί υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της Επιτροπής “Ελλάδα ’21”.

Επετειακή παράσταση

Η κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου επέλεξε να τιμήσει τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με ένα ιστορικό θεατρικό έργο.

Η “Βαβυλωνία” είναι ένα απ' τα ελάχιστα παλιά θεατρικά κείμενά μας που κέρδισε τη μάχη του χρόνου στη νεοελληνική σκηνή. Το έργο πλέκεται στο Ναύπλιο το 1827, μετά την αναγγελία της νίκης των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο. Μια συντροφιά από Έλληνες, που προέρχονται από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές γιορτάζουν την Απελευθέρωση.

Ωστόσο, με τη διαφορά των γλωσσικών διαλέκτων και ιδιωμάτων που χρησιμοποιούν, δημιουργούν παρεξηγήσεις, “συγκρούσεις” και μετά από επέμβαση της Αστυνομίας φυλακίζονται. Στο τέλος ελευθερώνονται όλοι και η κωμωδία κλείνει με γιορταστικούς χορούς και τραγούδια.

Πρόκειται για μια προσεγμένη παράσταση, με εξαιρετική σκηνοθετική προσέγγιση, εντυπωσιακά κοστούμια και ηθοποιούς, που ξεδιπλώνουν με κέφι και ζωντάνια την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, την Ελλάδα που φτάνει στις ημέρες μας έτσι ή κάπως έτσι, μιλώντας την ίδια γλώσσα... αλλιώς!

Ήδη το πρώτο τριήμερο παρουσίασής της στο Πέραμα και στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου συγκέντρωσε εκατοντάδες θεατές, οι οποίοι καταχειροκρότησαν με ενθουσιασμό τη νέα δουλειά του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με προσεγμένες παραστάσεις και πολλή αγάπη για το θέατρο.

(φωτογραφία: pexels) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News