Πολιτισμός

Ο Ψηλορείτης κατέκτησε το Μετρό της Αθήνας

Φωτογραφική έκθεση για το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη στο μετρό

Mέχρι τις 6 Οκτωβρίου ο κεντρικός Σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα της Αθήνας θα φιλοξενεί μια φωτογραφική έκθεση για το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, ενώ ταυτόχρονα οι συρμοί του Μετρό και του τραμ θα αναμεταδίδουν ένα σποτάκι μισού λεπτού για το Γεωπάρκο. Η προβολή του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη γίνεται με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του Γεωπάρκου, με την ευγενική χορηγία της ΣΤΑΣΥ και με τη βοήθεια του π. υπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

«Από το 2001 με την ίδρυσή του, στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη στοχεύουμε στην ανάδειξη και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.
Είκοσι χρόνια στήριξης και ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας των κατοίκων της περιοχής του μέσω του γεωτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού και συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες. Είκοσι χρόνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την ιστορία και τις παραδόσεις του».
Η έκθεση αυτή θα συμπέσει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί την καλύτερη ίσως δυνατή προβολή του Γεωπάρκου, με δεδομένο ότι η μέση ημερήσια κίνηση στο Μετρό της Αθήνας είναι 614.000 επισκέπτες.

Η προβολή συνδιοργανώθηκε από τους Δήμους της περιοχής του Γεωπάρκου, το Δίκτυο Ιδαίων και την ΑΚΟΜΜ “Ψηλορείτης Α.Ε.”, με τη στήριξη του έργου Ruritage.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια