Πολιτισμός

Εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά της Αφρικής στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Μία καλλιτεχνική σύμπραξη για ιερό σκοπό και με το βλέμμα στραμμένο στην Αφρική

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει και να στηρίξει το έργο του Συλλόγου «Δράσις Αγάπης» που τα τελευταία χρόνια επιχειρεί  να φωτίσει το σκοτάδι της φτώχειας και της εξαθλίωσης…

Ένα νανούρισμα , από την Κρήτη στην καρδιά της Μαύρης Ηπείρου. Η Βούλα Στρατάκη καθηλώνει με την φωνή της και λίγο αργότερα η Κατερίνη Βρέντζου δραματοποιεί επί σκηνής τους στίχους ενός 15χρονου  από το Κονγκό μέσα από ένα  ποίημα που αποτυπώνει τα δεινά του λαού του …

Η χθεσινή βραδιά στο κηποθέατρο είχε την δύναμη της έκφρασης μέσα από την τέχνη και το μεγαλείο της προσφοράς. Μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που αποτέλεσε το πρώτο βήμα προκειμένου οι Ηρακλειώτες να γνωρίσουν τον Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Δράσις Αγάπης και να αγκαλιάσουν το έργο του στην δοκιμαζόμενη Αφρική.

Από την μια η μουσική και οι χοροί της Κρήτης και από την άλλη συγκινητικά νανουρίσματα και θεατρικοί μονόλογοι και όλοι μαζί επί σκηνής με το βλέμμα στραμμένο στα δεινά του λαού της Αφρικής.

Ο Αντώνης Μαρτσάκης , ο Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη , η Βούλα Στρατάκη και η Κατερίνα Βρέντζου μοιράστηκαν την σκηνή.

Μουσικές και χοροί της Κρήτης , νανουρίσματα και θεατρικοί μονόλογοι συνέθεσαν την εκδήλωση την οποία συντόνισε και παρουσίασε η τηλεοπτική παραγωγός και  δημοσιογράφος της Κρήτη ΤΒ Βούλα Νέονάκη. Όλοι μαζί για έναν σκοπό σημαντικό.

Ένας κουμπαράς ,στην είσοδο του κηποθεάτρου δέχτηκε κάθε ποσό που οι θεατές θέλησαν να προσφέρουν στον σύλλογο ενώ υπάρχει και τραπεζικός λογαριασμός μέσω του οποίου η συνεισφορά μπορεί να συνεχιστεί προκειμένου η Δράσις Αγάπης να μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το παράθυρο προς την γη της Αφρικής και με τις δράσεις της να χαρίζει φως στο σκοτάδι της δύσκολης καθημερινότητας της.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια