Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου γίνεται το «Σπίτι του Φρίξου»!

Πολιτισμός
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου γίνεται το «Σπίτι του Φρίξου»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία στιγμή συγκινητική και μοναδική στιγμή για τα μέλη της ομάδας του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα) που συνόδευαν τον Φρίξο στο σπίτι του!

Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του εκπαιδευτικού εγχειριδίου «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», ο Φρίξος, ο μικρός σκαντζόχοιρος, ο φίλος των παιδιών, βρήκε το σπίτι του!

Τα τελευταία χρόνια επισκέφτηκε πολλά σχολεία από την Κρήτη μέχρι το Έσποο της Φινλανδίας και με αρκετές περιπέτειες στο ιστορικό του, ο Φρίξος αναζήτησε διεύθυνση για να μπορούν να επικοινωνούν μαζί του όλα τα παιδιά από κάθε μέρος του κόσμου. Έτσι, την Παρασκευή στις 3 Σεπτεμβρίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι έγινε το Σπίτι του Φρίξου!

Μια μεγάλη αγκαλιά περίμενε τον Φρίξο από τον κ. Μιχάλη Τρούλη, Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου, την κα Κατίνα Κανδυλάκη, Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου, την κα Μαριάννα Ρουκουνάκη, Προϊσταμένη κι από το προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.

Μία στιγμή συγκινητική και μοναδική στιγμή για τα μέλη της ομάδας του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα) που συνόδευαν τον Φρίξο στο σπίτι του! Μία γωνιά γεμάτη βιβλία τον περίμενε για να ταξιδέψει μαζί τους στον μαγικό κόσμο των γραμμάτων και της γνώσης.

Ο κ. Τρούλης παίρνοντας στα χέρια του τον Φρίξο κι εμφανώς συγκινημένος είπε μεταξύ άλλων: «Η προσφορά της ομάδας του Φρίξου είναι μεγάλη! Θα θέλαμε σήμερα στη Βιβλιοθήκη μας να μην είμαστε μόνο εμείς αλλά να είναι τα παιδιά του Ρεθύμνου γιατί ο Φρίξος είναι ένα από τα παιδιά του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες να μαθαίνουν από το βιβλίο που συνοδεύει σήμερα τον Φρίξο και το κάθε παιδάκι να μαθαίνει για το σώμα του και να το ανακαλύπτει φυσιολογικά όπως του αξίζει κι όχι τυχαία.

Μπράβο για την προσπάθειά σας γιατί είστε εκπαιδευτικοί που το ζείτε, που το βιώνετε, γιατί σας ενδιαφέρει το πρώτιστο, το πιο ωραίο πράγμα για το παιδί. Η Βιβλιοθήκη πραγματικά έψαχνε ένα παιδί για να γίνει το σπίτι του και βρήκε το καλύτερο παιδί! Ξέρει τόσα πράγματα που μπορεί να τα μοιραστεί με όλους τους μεγάλους για να μάθουν να μιλάνε σωστά στα παιδιά, να τους μαθαίνουν για το σώμα τους και πώς να το σέβονται και να το αγαπούν.

Ευχαριστώ την ομάδα του Φρίξου γιατί αυτό που έκαναν, είναι η μεγίστη τιμή! Σε λίγο καιρό θα αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου, όμως αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που δέχτηκα αυτή την τιμή και προσωπικά αλλά και για τη βιβλιοθήκη μας. Τα παιδάκια στον ιδιαίτερο αυτόν χώρο θα βρουν το Σπίτι του Φρίξου».

Η κα Μαργαρίτα Γερούκη, μέλος της ομάδας του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ. συγκινημένη από την υποδοχή είπε: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ως ομάδα του Φρίξου ότι δεν είμαστε μόνες! Σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε για να έχουμε ασφαλή και ξένοιαστα παιδάκια, να μπορούμε να τα καμαρώνουμε, να ξέρουμε ότι είναι υγιή, να ξέρουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις, έχουμε μαζί μας τον σπουδαίο κόσμο των βιβλίων. Η τιμή είναι ολόκληρη δική μας, της ομάδας του Φρίξου και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που πιστέψατε στον Φρίξο, τον αγκαλιάσατε κι ανοίξατε το σπίτι σας για να τον φιλοξενήσετε στο στολίδι της πόλης μας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου».

Τα μέλη της ομάδας του Φρίξου - Α.ΞΕ.Π.Τ (Μαργαρίτα Γερούκη, Έλενα Βιταλάκη, Αθηνά Τριαματάκη, Δέσποινα Μαυράκη) έχουν προγραμματίσει ένα εργαστήριο όπου θα ενημερωθεί το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για το βραβευμένο με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας εκπαιδευτικού προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής 2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με τίτλο «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις».

Ο Φρίξος, ο μικρός ήρωας σκαντζόχοιρος, περιμένει στην παιδική γωνία της βιβλιοθήκης μαζί με τα βιβλία του να γνωρίσει και να παίξει με τα παιδιά της πόλης μας!

Η δράση έγινε από την Α.ΞΕ.Π.Τ στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας στο Ρέθυμνο σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνης - Τμήμα Παιδείας - Κοινωνική Υπηρεσία και Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Από την ομάδα του Φρίξου - Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα)

Μαργαρίτα Γερούκη, Έλενα Βιταλάκη, Αθηνά Τριαματάκη, Δέσποινα Μαυράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News