Πολιτισμός

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Ελλάδας φιγουράρουν σε βρετανική τηλεοπτική παραγωγή

Η νέα παραγωγή πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας

Αρχαιολογικά κομψοτεχνήματα της Ελλάδας φιγουράρουν σε βρετανική τηλεοπτική παραγωγή ενισχύοντας την στρατηγική του Οργανισμού για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου στην χώρα μας.

Ευρήματα, άγνωστα μέχρι χθες στο ευρύ κοινό, αποτελούν το νέο συστατικό στοιχείο της νέας ιστορικής τηλεοπτικής παραγωγής της πολυβραβευμένης βρετανίδας ιστορικού - παρουσιάστριας που προβλήθηκε στις οθόνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2021 στο BBC World και στο Channel 4 αντίστοιχα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκπομπές της Bettany Hughes εκτός του ότι αποτελούν σημαντικό «μοχλό» ανάπτυξης για τους προορισμούς που επισκέπτεται ταυτοχρόνως συντελούν έναν ύμνο στο πολιτιστικό τουρισμό της Ελλάδας «ανεβάζοντας» τον θεματικό τουρισμό γενικά ψηλά στην ατζέντα. Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 28 Αυγούστου μέσω της σειράς του Channel 4 BETTANY HUGHES' TREASURES OF THE WORLD. Τον περασμένο Ιούλιο η εκπομπή προβλήθηκε στο BBC World ως Wonders of Greece.

Η νέα αυτή παραγωγή πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας με αποτέλεσμα την προβολή και την εξωστρέφεια πλήθος ελληνικών προορισμών στην βρετανική αλλά και στην διεθνή αγορά ενισχύοντας την βασική θέση της στρατηγικής εργαλειοθήκης του Οργανισμού, για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου στην χώρα μας.

Εντυπωσιακό αποτελεί το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων η Bettany είχε αποκλειστική πρόσβαση σε ανασκαφικούς χώρους και σε μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα των τελευταίων ετών. Η σειρά TREASURES OF THE WORLD διαθέτει την δυναμική και την μαγεία να ταξιδέψει τον θεατή σε έναν θεατό και αθέατο αρχαιολογικό κόσμο και παράλληλα αναδεικνύει όσα οι απλοί άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν με ισχυρή θέληση, έμπνευση και συνεργασία. Η σειρά αποτελεί ένα φωτεινό αφήγημα για την ιστορία του κόσμου και την ιστορία όλων μας.

Το ταξίδι στην Ελλάδα…

Η Ελλάδα είναι η γη ενός επικού φυσικού τοπίου και επικών ανθρώπινων ιστοριών. Είναι η χώρα που γέννησε έναν εκπληκτικό πολιτισμό, αλλάζοντας τον τρόπο που ο κόσμος σκέφτεται, όπως τονίζεται. Η Bettany εξερευνά την Αθήνα, την εμβληματική πόλη-ορόσημο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και σύμβολο του πνεύματος και της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταξιδεύει στο Ναύπλιο, μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας, ένα μέρος - σταθμό στην ιστορία της Ελλάδας, που αποτελεί πατρίδα πολλών αρχαίων και σύγχρονων ηρώων. Στη Σπάρτη, η Bettany ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνον τα εξαίρετα καλλιτεχνικά επιτεύγματα και τα επικά μνημεία που έκαναν τους Έλληνες διάσημους, αλλά κυρίως οι ιδέες τους.

Η Bettany στη συνέχεια μεταφέρεται στις νεότερες ανασκαφές, στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, στο παλάτι του Φιλίππου Β' στις Αιγές, στη Βόρεια Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ανακαλύφθηκε ένα κιονόκρανο, προσφέροντας μία ασύγκριτα συναρπαστική εμπειρία.

Τέλος, η Bettany επισκέφθηκε μία άδεια από τουρίστες Ολυμπία, κι ήταν παρούσα στις νέες ανασκαφές στην Επίδαυρο, οι οποίες αποκαλύπτουν ένα υπόγειο σκάμμα που περιέχει φίδια, ως μέρος της μυστικιστικής διαδικασίας θεραπείας και ανάρρωσης που πραγματοποιούνταν εκεί. Επίσης, αποδεικνύει ότι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου εξακολουθεί να έχει τέλεια ακουστική.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια