Μουσικό αντάμωμα Κρήτης – Πόντου – Κεντρικής Ελλάδας

Πολιτισμός
Μουσικό αντάμωμα Κρήτης – Πόντου – Κεντρικής Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα

Ένα ξεχωριστό μουσικό αντάμωμα απόλαυσε το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου, το κοινό στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαντόρ στην παλιά πόλη των Χανίων.

Παραδοσιακοί σύλλογοι παρουσίασαν χορούς από την Κρήτη, τον Πόντο και τη Θεσσαλία ενδυναμώνοντας την προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανά τα ήθη και οι παραδόσεις κάθε τόπου.

Από την Κρήτη ως τη Θεσσαλία κι από την Ήπειρο ως τη Βόρεια Ελλάδα, τα έθιμα και οι παραδόσεις αιώνων παραμένουν άσβεστα χάρη στις προσπάθειες πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων.

Στο μουσικό αντάμωμα που οργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Το αντάμωμα», παντρεύτηκαν η ιστορία των παραδόσεων της Κρήτης, του Πόντου και της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων η Ρωμανία με πλούσια πολιτιστική δράση παρουσίασε στο κοινό γνωστούς ποντιακούς χορούς όπως το Κότσαρι και η Σερενίτσα ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαμίας ο Πήγασος κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου με χορούς της Ρούμελης, της Θεσσαλίας και Σαρακατσάνικους.

Χάρη στις αδελφοποιήσεις Συλλόγων και δήμων τα τελευταία χρόνια οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις κάθε τόπου ξεπερνούν τα στενά τοπικά όρια κρατώντας ταυτόχρονα ζωντανή την ιστορία αιώνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News