Πολιτισμός

Πρεμιέρα για τον «Καπετάν Μιχάλη» στα Χανιά

Το έργο θα ανέβει στο Ηρώδειο τον Οκτώβριο

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή 27 Αυγούστου στα Χανιά , στη Δυτική Τάφρο για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη δοσμένη με τη μορφή σύγχρονης λαϊκής όπερας από τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

Πρόκειται για την κορυφαία εκπροσώπηση της Κρήτης στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, για την οποία συνεργάζονται η Περιφέρεια, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και οι τέσσερις μεγάλοι δήμοι του νησιού.

Με το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη Καπετάν Μιχάλης που αναδεικνύει το αιώνιο πάθος των Κρητικών για την ελευθερία, η Περιφέρεια Κρήτης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης και οι δήμοι Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου συμπράττουν δίνοντας στο κοινό μια σύγχρονη όπερα με την υπογραφή του Δημήτρη Μαραμή.

Το έργο του Δημήτρη Μαραμή, γραμμένο στη μορφή του μουσικού θεάτρου, βασίζεται στο πρωτότυπο κείμενο του συγγραφέα.

Η παραγωγή πλαισιώνεται από καταξιωμένους ερμηνευτές του λυρικού θεάτρου και του έντεχνου τραγουδιού.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής επιδεικνύοντας βαθιά γνώση και σεβασμό στην κρητική γραμματεία, ιστορία και παράδοση, αναδεικνύει τις πτυχές του επικού μυθιστορήματος του Καζαντζάκη.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο Θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο την Τρίτη 30 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο Νίκος Κατζαντζάκης στο Ηράκλειο στις Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και στην Ελούντα στις Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Τον Οκτώβριο το έργο θα ανέβει στο Ηρώδειο.

(φωτογραφία Περιφέρεια Κρήτης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια