Μικρά προσφυγόπουλα "ενώνονται" με την Κρήτη μέσω της μουσικής

Πολιτισμός
Μικρά προσφυγόπουλα "ενώνονται" με την Κρήτη μέσω της μουσικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός η ενσωμάτωση των παιδιών στην τοπική κοινωνία

Μικρά προσφυγόπουλα από την Περσία και το Αφγανιστάν που ζουν στο νησί μας, ένωσαν με την βοήθεια της μουσικής τον κόσμο, καθώς για μία ακόμη φορά έγιναν ένα με τους ανθρώπους της Κρήτης, που ήταν εκεί για να αγκαλιάσουν και αυτή τους την προσπάθεια.

Η μουσική εκδήλωση που δεν άφησε κανέναν από τους θεατές ασυγκίνητο, με τίτλο «τα παιδιά του HELIOS τραγουδούν», διοργανώθηκε από την εκπαιδευτική αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ», με την αρωγή του δήμου Μαλεβιζίου και έγινε στην πλατεία του δημαρχείου στο Γάζι, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Η εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «υποστήριξη ένταξης στην Ελλάδα δικαιούχων διεθνούς προστασίας» με το ακρωνύμιο «HELIOS», σκοπό είχε την καλύτερη ενσωμάτωση των παιδιών στην τοπική κοινωνία.

Στην διάρκεια της βραδιάς τα μικρά προσφυγόπουλα -υπό τη διεύθυνση της μουσικού Γιούλης Περβολαράκη- ερμήνευσαν ελληνικά και αφγανικά τραγούδια στα ελληνικά και όχι μόνο, στοχεύοντας στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και στελέχη του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης από το Ηράκλειο και την Αθήνα.

Άλλωστε το πρόγραμμα «HELIOS» προωθεί την ένταξη στην ελληνική κοινωνία των επωφελούμενων της διεθνούς προστασίας, που διαμένουν σε προσωρινές δομές φιλοξενίας. Ο στόχος είναι οι επωφελούμενοι να μπορούν να λειτουργούν ως ανεξάρτητα μέλη της ελληνικής κοινωνίας και για το λόγο αυτό το «HELIOS» παρέχει μαθήματα ένταξης και στήριξη στην εύρεση στέγης και εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News