Τα εγκαίνια της Έκθεσης «Τέχνη = Επανάσταση» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Πολιτισμός
Τα εγκαίνια της Έκθεσης «Τέχνη = Επανάσταση» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση
Τρίτη,27 Ιουλ 2021, 20:00
Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

«Τέχνη = Επανάσταση» είναι ο τίτλος της επετειακής έκθεσης λαβάρων που οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη και ο Δήμος Μαλεβιζίου τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 20:00.

1821- 2021, 200 χρόνια μετά και πέρα από τις συμβολικές επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην χώρα μας, η Δημοτική Πινακοθήκη έκρινε πως θα πρέπει να αποδοθεί τιμή και χρώμα στην Επανάσταση, με τον τρόπο που ο καλλιτεχνικός χρωστήρας γνωρίζει και η καλλιτεχνική ψυχή δημιουργεί.

Είκοσι έξι (26) καλλιτέχνες από την Ελλάδα εμπνεόμενοι από τον όρο «Επανάσταση» δημιούργησαν έργα τα οποία φιλοδοξούν να πυροδοτήσουν την ιδέα του κοινού για αγωνιστικότητα, χρωματισμένα με τα νάματα των δικών τους  ιδεών για ελευθερία, ισονομία και ειρήνη.

Τα έργα διακρίνονται σε λάβαρα, σημαίες και ελεύθερες συνθέσεις.

Την εκδήλωση των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου στις 20:00, θα πλαισιώσουν μουσικά, ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο μπουγλαρί, ταμπουρά  και η Ευγενία Τόλη - Δαμοβολίτη στο τραγούδι.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αριστόδημος Παπαδάκης, Βασιλάκου Μαργαρίτα, Βερυκάκη Όλγα, Baloo Evi , Βογιατζή Μαγδαληνή, Γιγουρτάκη Έλλεν Weijers, Ζουρούδης Δημήτρης, Κοροβέση Αγγέλικα, Κοσκινιώτου Βασιλική, Λόη Αγγελική, Μαρκίδης Χρήστος, Μαρίνος Νεκτάριος, Μανωλαράκη Ελένη, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μονογυιός Ιωάννης, Μπακαλούμα Τζένη,   Μπασιάς Νίκος, Μπενετάκη Μαρία, Μπονάτσου Ισμήνη, Μπλιάτσου Γεωργία,  Μπολιεράκη Κωνσταντίνα, Μπολιεράκη Κλειώ, Παχιαδάκης Νεκτάριος, Πυτικάκη Ελευθερία, Προβατίδου Μαρίνα, Στεφανάκης Γιάννης.

Επιμέλεια έκθεσης: Βαθιανάκη Χρύσα, Εικαστικός, μουσειοπαιδαγωγός, Επιμελήτρια Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου.

Ωράριο λειτουργίας Δημοτικής Πινακοθήκης:

Δευτέρα απόγευμα 18:00-21:00

Τετάρτη-Πέμπτη 09:30-13:00 και 18:00-21:00 

Παρασκευή 09:30-13:00,

Σάββατο –Κυριακή 10:00-14:00.

Κλειστά: Δευτέρα πρωί και Τρίτη όλη την ημέρα.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου βρίσκεται στην Τύλισο.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News