Οι γιορτές της Ρόκκας επιστρέφουν!

Πολιτισμός
Οι γιορτές της Ρόκκας επιστρέφουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσική, θέατρο, παραστατικές τέχνες και πολλά άλλα θα απολαύσουν οι επισκέπτες στα ημιορεινά της Κισσάμου

Μετά από ένα καλοκαίρι σιωπής και στασιμότητας, οι Γιορτές Ρόκκας στα ημιορεινά της Κισσάμου επιστρέφουν φέτος, υπενθυμίζοντας πως οι άνθρωποι που ζωντανεύουν τόπους και γειτονιές με όχημα τον πολιτισμό δεν παύουν ποτέ να δημιουργούν. Δύο χωριά ξεχωριστά, η Ρόκκα και η Κερά, κοιτίδες μουσικών, θεατρικών και εικαστικών δράσεων, είναι έτοιμα να υποδεχτούν ξανά όσους αγαπούν τις καλλιτεχνικές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Οι διοργανωτές προετοιμάζουν ένα σύνολο μουσικών και παραστατικών δράσεων που υπόσχονται να ενθουσιάσουν, να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν “Μικρές επαναστατικές αφετηρίες”, από τις οποίες ο καθένας ξεκινά τη δική του ανατροπή. Άλλωστε, όπως αναφέρουν στο σημείωμα με το οποίο γνωστοποιούν την επιστροφή τους, «είναι οι μικρές, προσωπικές ανατροπές που πυροδοτούν την εξέλιξη».

Οι ίδιες οι Γιορτές Ρόκκας ξεκίνησαν από μία τέτοια υπέρβαση, όταν μία μικρή ομάδα ανθρώπων τόλμησε να ονειρευτεί κάτι εκτός πραγματικότητας. Όταν δημιούργησαν μία εκδήλωση που στην εξέλιξή της τελικά ξεπέρασε τα σύνορα των χωριών, σχηματίζοντας μία νέα κοινωνική και καλλιτεχνική πραγματικότητα, που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς.

«Φέτος, οι Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν σχεδιάζοντας μια επανάσταση δική τους. Κλείνουν τον κύκλο τους, με σημαντική παρουσία 8 ετών, και ξεκινούν έναν νέο. Με την ιστορία τους να τις συνοδεύει, απεμπλέκονται από αυτήν και ξεκινούν να ανακαλύψουν τις πιο λαμπρές προοπτικές τους, με την ισχυρή πεποίθηση ότι αυτή η μικρή επανάσταση θα ενισχύσει την ήδη πλούσια κληρονομιά τους», αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης κ. Τάσος Φουράκης.

Η εικαστική προσέγγιση της φετινής θεματικής των Γιορτών Ρόκκας μελέτησε την έννοια της αφετηρίας. Το σημείο απ’ όπου κάτι ξεκινάει, μία γραμμή, μία ιδέα, ένας αγώνας, μία επανάσταση. Από μία αφετηρία-σημείο, η επανάσταση ξεκινάει και απλώνεται σαν έκρηξη, μέσα από τους ανθρώπους, στον χώρο και στον χρόνο. Στην έκρηξη αυτή βασίζεται το εικαστικό των Γιορτών Ρόκκας για το 2021. Μία έκρηξη-επανάσταση που σχηματίζει μία σπείρα, το αρχέγονο σύμβολο της ζωής, με αφετηρία τα χρώματα που συμβολίζουν το ηλιοβασίλεμα και τα πρώτα χρώματα που απλώνονται το βράδυ στον ουρανό.

Φέτος, στην όγδοη χρονιά των Γιορτών Ρόκκας, από τις 30 Ιουλίου έως και τις 22 Αυγούστου οι επισκέπτες θα απολαύσουν μουσική, θέατρο, παραστατικές τέχνες και μία ακόμη συγκλονιστική συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκας, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News