Πολιτισμός

Θλίψη για τον θάνατο Βέλγου Φιλέλληνα - διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ν. Καζαντζάκη

Ο Benjamin Hendrickx (1939-2021), ήταν Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής

Συλλυπητήριο μήνυμα  για τον θάνατο του καθηγητή και Βέλγου Φιλέλληνα  κ Benjamin Hendrickx (1939-2021),  έστειλε ο Προέδρος της  διεθνούς εταιρείας φίλων Νίκου Καζαντζάκη κ. Στασινάκης.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται: 

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του κ. Benjamin Hendrickx (1939-2021), Βέλγου Φιλέλληνα και Ομότιμου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

 Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της  Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και για μεγάλο χρονικό διάστημα διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος της Νότιας Αφρικής της ΔΕΦΝΚ.

Διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις για τον μεγάλο κρητικό.

 Σπούδασε Αρχαία, Μεσαιωνική και Βυζαντινή Ιστορία και Πολιτισμό καθώς επίσης Παιδαγωγική και Φιλοσοφία (Cand., Lic., Scient. Lic., Aggreg.) στο Πανεπιστήμιο της Λουβαίνης (Louvain) (1958-1964). Το 1970 έλαβε το Ph. D από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το 2018 αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ (στο τμήμα Κλασσικών, Ιστορίας και Εθνολογίας) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι έρευνες και οι πολυάριθμες δημοσιεύσεις του καλύπτουν δύο επιστημονικά πεδία: αφενός, την Ιστορία, τα έγγραφα και τους θεσμούς της Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα και αφετέρου, τα Αφρικανο-Βυζαντινά.

Έλαβε πολλές διακρίσεις και βραβεία για το έργο του.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ εκφράζουμε στην οικογένειά του και στους φίλους του, τα συλλυπητήρια μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια