«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Πολιτισμός
«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», Ώρα έναρξης: 21:30

Η παράσταση θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Ιουλίου με είσοδο 10€.

Δύο αδελφές αλληλοσπαράζονται … σφάζονται κυριολεκτικά… γιατί; Για ένα παμπάλαιο σπίτι.  Η μια θέλει να το πουλήσει η άλλη επ’ ουδενί.  Θέλει να μείνει εκεί.  Όμως το σπίτι βρίσκεται 5 μέτρα από την εθνική οδό … Οι θόρυβοι από τα αυτοκίνητα αβάστακτοι.

Η Γουάδα  ενοικιάζει το σπίτι κρυφά και ξαφνικά καταφθάνουν οι … ενοικιαστές.  Δυο γυναίκες του 18ου αιώνα … Η Τρίνι  αναστατώνεται.  Καλεί λοιπόν δυο μπράβους δυο παράξενους άντρες να έρθουν και να την βγάλουν από το σπίτι… Τους Μπαμπούλα Μπράδερς . Και η μεγάλη έκπληξη!!! Οι γυναίκες που ήρθαν να μείνουν στο σπίτι είναι αδελφές και πρόγονοι της Τρίνι και Γουάδα!!! Αυτές έκτισαν το σπίτι… Οι Μπαμπούλα Μπράδερς καταφτάνουν για να διώξουν την Γουάδα … από κει και πέρα χαμός … θέλοντας να την τρομάξουν γίνονται φαντάσματα!!!

Ο απόλυτος πανικός …δοκάρια που τρίζουν ,το ποδηλατάκι  απ΄ το πουθενά, το παιδάκι με τα τεράστια μάτια, ο άγνωστος με πανοπλία ιππότη, φωνές από το υπερπέραν … μέχρι που η Γουάδα παθαίνει ανακοπή από τον φόβο της. Τι θα γίνει τώρα; Θα συνεχίσει να ζει στον άλλο κόσμο; Η Τρίνι θα πουλήσει το σπίτι;  Το σίγουρο είναι πως η εθνική οδός θα ανατιναχτεί!

Μια ξέφρενη… τρελή  και ανελέητη κωμωδία … χωρίς καμιά βωμολοχία, κανένα γυμνό!!!  Το έργο είναι για όλη την οικογένεια!!!

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουηλ,  Σκηνικά –κοστούμια: Ειρήνη Μηλαθιανάκη, Ηχητικά-φωτισμοί: Νίκος Τριαλώνης, Γιάννης Μανιάς, Μουσική επιμέλεια: Μάνος Μανιάς

Φωτογραφία: Κατερίνα Καραταράκη, Σκηνοθεσία –χορογραφίες: Μάνος Μανιάς

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ειρήνη Σεληνιωτάκη (Τρίνι), Κέλλυ Δασκαλάκη (Γουάδα), Τζοβάνα Σίτα (Μαρτίνα), Μαρία Τούγλη (Μάρτα), Τάσος Χαλινίδης (Φελίππε), Μιχάλης Παζαρακιώτης (Κλέμεν)

Με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News