Ο Άγιος Παΐσιος στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Ο Άγιος Παΐσιος στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σύγχρονοι γέροντες της Εκκλησίας χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή απλότητα και αγάπη προς όλους

Η ζωή τους αποτελεί πρότυπο καθημερινού αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής υπέρ των νέων, των ασθενών και γενικώς κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη, καταθέτοντας το περίσσευμα της αγάπης τους στις αναζητήσεις, τις ανάγκες όλων, χωρίς να κάνουν καμία εξαίρεση.

Ένας από τους σύγχρονες γέροντες και αγίους της Εκκλησίας μας είναι και ο Άγιος Παΐσιος. Αγαπούσε και θυσιαζόταν για όλον τον κόσμο, ενώ καθημερινά μπορούσε να δώσει λύσεις στο προβλήματα εκατοντάδων ανθρώπων με τη διάκριση, τη συμβουλή και την προσευχή του.

Παρά το γεγονός ότι είχε δυσβάσταχτα προβλήματα υγείας, πάντα ήθελε να βοηθάει τους άλλους παρά τον ίδιο του τον εαυτό. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα, στο Άγιον Όρος, πλήθος κόσμου τον επισκεπτόταν.

Ήταν μάλιστα τόσο το πλήθος, ώστε να υπάρχουν και ειδικές σημάνσεις που έδειχναν στους προσκυνητές τον δρόμο προς το κελί του. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, συνέχιζε την έντονη ασκητική ζωή σε σημείο να ξεκουράζεται ελάχιστα, 2 με 3 ώρες την ημέρα, να τρέφεται ελάχιστα (ως ασκητής) και να θυσιάζεται για όλους καθημερινά.  Όλα τα παραπάνω, συνέβαλαν ώστε ο Αγιος Παίσιος να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό.

Ο Άγιος Παΐσιος, βρίσκονταν πάντα δίπλα στον πόνο, στις ανησυχίες, τη θλίψη και την ανάγκη του ανθρώπου, όπως όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Ορθόδοξος Λόγος» την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, ώρες 16:30’-17:20’, γίνεται αφιέρωμα στον Άγιο Παΐσιο, έναν σύγχρονο Άγιο των ημερών μας, προσεγγίζοντας τη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του στις δυσκολίες της εποχής μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News